Objavljeno: 12.10.2023. 15:05 Izmenjeno: 12.10.2023. 15:05

Gledalac pita da li može da se postavi „pečurka“ na tramvajskom stajalištu na uglu Nehruove i Jurija Gagarina prema bloku 72 kod pijace blok 44?   Iz Sek. za javni prevoz odgovaraju da je u sklopu rehabilitacije tramvajskih stajališta u ulici Jurija Gagarina, a koja je započeta tokom oktobra meseca ove godine, planirano postavljanje nadstrešnica […]

Gledalac pita da li može da se postavi „pečurka“ na tramvajskom stajalištu na uglu Nehruove i Jurija Gagarina prema bloku 72 kod pijace blok 44?

 

Iz Sek. za javni prevoz odgovaraju da je u sklopu rehabilitacije tramvajskih stajališta u ulici Jurija Gagarina, a koja je započeta tokom oktobra meseca ove godine, planirano postavljanje nadstrešnica na stajališnim platoima.

 

 

Gledateljka pita da li je dozvoljeno pomeranje kontejnera? Ona kaže da kako kome zatreba parking mesto tako ih presele sa jednog kraja ulice na drugi. Ona pita ko planira gde će kontejneri biti postavljeni?  (Mila)

 

Odgovor JKP „Gradska čistoća“:

 

Kada JKP „Gradska čistoća“ uputi molbu i predlog nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj da se postave sudovi za odlaganje komunalnog otpada tamo gde su neophodni s obzirom na postojeće kvadrature stambenog i poslovnog prostora na određenoj lokaciji, uzimajući u obzir i gustinu naseljenosti, i količinu otpada koja se odlaže u određenom delu grada, Sekretarijat za saobraćaj, razmatra molbu, odnosno stručnjaci ovog Sekretarijata odlaze na teren, procenjuju najbolje saobraćajno-tehničke uslove za postavljanje sudova za odlaganje komunalnog otpada.

 

Prilaz sudovima i preglednost moraju biti adekvatni kako za građane, tako i za komunalna vozila JKP „Gradska čistoća“ i zaposlene komunalne radnike. Bezbednost svih učesnika u saobraćaju je na prvom mestu.

 

Kada se svi faktori uzmu u obzir, i procene saobraćajno-tehnički uslovi tada Sekretarijat za saobraćaj donosi odluku o postavljanju sudova na određenoj lokaciji i ukoliko su saobraćajno-tehnički uslovi adekvatni, donosi rešenje o postavljanju komunalnih sudova na određenoj lokaciji.

 

Osim toga, privatni investitori su dužni da obezbede sudove za odlaganje komunalnog otpada za novoizgrađene zgrade.

 

JKP „Gradska čistoća“ nema nadležnost da nadzire, i kažnjava građane koji nepropisno i nezakonito pomeraju kontejnere sa njihovih utvrđenih lokacija.

 

 

 

 

 

Borska 11b, GO Rakovica. Gledalac se žali da ceo septembar ne radi  lift. Upravnik zgrade je prijavio kvar, međutim ima raznih priča da je  lift totalno pokvaren. Bio je u Gradskom stambenom i već  mesec i po  dana niko ne preduzima ništa. (Ivica)

 

Iz JP „Gradsko stambeno“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Obaveštavamo Vas da je ponuda za delimičan remont liftovskog postrojenja upućena upravniku stambene zajednice, te da je za sprovođenje daljih aktivnosti u cilju izvođenja radova i popravke samog lifta, neophodno da stanari pomenutu ponudu prihvate.

 

Stojimo na raspolaganju stanarima za sve dodatne informacije, koje mogu dobiti od nadležnih inženjera i tehničara u prostorijama naše radne jedinice Rakovica u Borskoj 40. Mogu nas kontaktirati i imejlom na jpgs@stambeno.com ili telefonom na broj 11 0 11.

 

Gledateljka se žali da poslednje dve godine ne radi Dom zdravlja u Železniku. Ona kaže da se renovira a građani Železnika moraju da putuju 10 km dalje u Sremčicu. Ona pita kada će biti završeni radovi? (Biserka)

 

Iz DZ „Čukarica“ odgovaraju:

 

Ogranak našeg Doma zdravlja u Železniku je bio u takvom stanju, te je bilo neophodno izvršiti rekonstrukciju, koja je po obezbeđivanju dozvola, izvora finansiranja i potpisivanja Ugovora sa izvođačem počela 10.03.2023 god.

Dom zdravlja je osetio potpunu pažnju i trudi se da na najbolji mogući način, uz puno razumevanje svih građana Železnika organizuje nesmetano pružanje zdravstvenih usluga, uz raspoloživost kadra da koristi naše punktove.

U tom cilju izvršena je preraspodela kadrova i obezbeđena je puna efikasnost.

Radovi se uspešno i kvalitetno odvijaju, i kao ustanova osećamo punu odgovornost i želju da ovaj punkt stavimo u funkciju i nadamo se da će biti po utvrđenoj dinamici, i ujedno se zahvaljujemo građanima na strpljenju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana