Objavljeno: 05.10.2023. 13:01 Izmenjeno: 05.10.2023. 13:01

Vespučijeva 6, GO Novi Beograd. Gledalac pita da li mogu da se zasade bar dva stabla na ovoj lokaciji. (Vojin)   Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da se na navedenoj lokaciji može planirati sadnja stabala u delu površine koja se nalazi u Programu redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“. Iz ovog preduzeća su zamolili da ukoliko je […]

Vespučijeva 6, GO Novi Beograd. Gledalac pita da li mogu da se zasade bar dva stabla na ovoj lokaciji. (Vojin)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da se na navedenoj lokaciji može planirati sadnja stabala u delu površine koja se nalazi u Programu redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“. Iz ovog preduzeća su zamolili da ukoliko je gledalac u mogućnosti da dostavi kontakt telefon kontakt osobe, kako bi zajedno sa stručnim licima, zaposlenim u ovom preduzeću, obišli lokaciju radi realizacije zahteva.

 

 

Gledateljka iz Zemun polja, iz naselja Plavi horizont, pita gde mogu  stanovnici tog naselja da odlažu kabasti otpad. ( Slađana)

 

Odgovor JKP „Gradska čistoća“:

 

Beograđani svakog prvog vikenda u mesecu kabasti i elektronski otpad, odnosno svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput: kauča ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, mogu da odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad prvog vikenda u mesecu, potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, ili na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće“ u opštinama u kojima žive, u ovom slučaju to je „Pogon Zemun“ (Ugrinovačka 223), na broj telefona pogona Zemun 011/66-10-722 i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6.00 do 13.30 časova.

 

Ostalim danima u mesecu građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad:

 

a) Mogu ga sami odneti na pogon JKP „Gradska čistoća“ u opštini na kojoj žive svakog radnog dana od 8.00 do 13.30 časova (U ovom slučaju to je „Pogon Zemun“ (Ugrinovačka ulica, broj 223) , broj telefona pogona Zemun 011/66-10-722

 

b) Ostalim radnim danima Beograđani mogu pozvati ekipe JKP „Gradska čistoća“ na  brojeve telefona opštinskih pogona „Čistoće“ na opštinama u kojima žive, i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će i tada doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, ali ostalim danima ova usluga se naplaćuje.

Zato apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju odnošenja kabastog i elektronskog otpada prvog vikenda u mesecu kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se usluga transporta naplaćuje.

 

 

Gledalac iz Zemun polja pita  da li je istina da se gradi džamija u Kurirskoj ulici? (Goran)

 

Iz GO Zemun dobili smo sledeći odgovor:

 

Prema Planu detaljne regulacije naselja „Plavi Horizont” opština Zemun za potrebe Pravoslavne crkve, na delu katastarske parcele 931/63 KO Zemun polje, uz uslov poštovanja tradicije crkvenog graditeljstva, izgrađen je verski objekat (hram) i administrativni (službeni) objekat. Planom detaljne regulacije nije previđena izgradnja verskog objekta koji je predmet interesovanja gledaoca.

Gradska opština Zemun nema saznanja daje od strane pojedinca, organizacije ili grupe građana pokrenuta inicijativa za izmenu pomenutog Plana.

Napominjemo, ukoliko dođe do početka izgradnje bilo kojeg javnog ili privatnog objekta, a koja nije u skladu sa Planom, na istu će reagovati nadležne inspekcije u skladu sa zakonom.

 

Gledalac pita da li može da se postavi ležeći policajac na lokaciji Vespučijeva 6, Bežanijska kosa jer je tu i OŠ  „ Dragan Lukić“? (Vojin)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Vespučijeva ulica u zoni  kućnog broja 6 , je  obuhvaćena projektom “zone škole“ za OŠ “Dragan Lukić“. Projektom je uspostavljen režim saobraćaja u “zoni škole“ i pored ostalog, propisano ograničenje brzine do 30 km/čas.

Kretanja pešaka su podužnog karaktera trotoarima koji su izgrađeni sa obe strane ulice i od  kolovoza su odvojeni lamelama za parkiranje.

Fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja su ugrađene u Magelanovoj ulici na prilazu raskrsnici sa Vespučijevom ulicom, u cilju zaštite dece pešaka koji pomenutu ulicu prelaze na putu ka  osnovnoj školi.

Fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja nisu obavezna oprema  u svim ulicama,  ugradnja prepreka da bi se sprečila vožnja preko propisanog ograničenja, nije opravdana jer bi se po tom osnovu prepreke morale ugrađivati na svakih 100 metara. Za kontrolu poštovanja propisanog ograničenja brzine je nadležna Uprava saobraćajne policije, Ljermontova 12a.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana