Objavljeno: 28.09.2023. 13:54 Izmenjeno: 28.09.2023. 13:54

Ulica Prve pruge, GO Zemun. Gledateljka se žali na problem vlage i buđi u stanu. Ona pita kako da reši taj problem? (Jelica)   Odgovor JP „Gradsko stambeno“:   Stručna služba JP „Gradsko stambeno“ je izašla na teren i tom prilikom konstatovala da do predmetnog problema dolazi usled neadekvatno izolovane fasade i podruma objekta. Problem […]

Ulica Prve pruge, GO Zemun. Gledateljka se žali na problem vlage i buđi u stanu. Ona pita kako da reši taj problem? (Jelica)

 

Odgovor JP „Gradsko stambeno“:

 

Stručna služba JP „Gradsko stambeno“ je izašla na teren i tom prilikom konstatovala da do predmetnog problema dolazi usled neadekvatno izolovane fasade i podruma objekta. Problem sa kondenzom nastaje u još jednom stanu koji se nalazi iznad prolaza. Naime, donja ploča nema adekvatnu izolaciju i stvara se takozvani „hladan most“ što dovodi do pojave buđi i kondenza. To je problem koji nastaje usled gradnje suprotne pravilima građevinske struke, bez elaborata energetske efikasnosti, te je potencijalno rešenje kod već izgrađenih objekata vrlo kompleksno a nekada čak i nije moguće raditi naknadnu parcijalnu termoizolaciju. Svakako je reč o radovima za koje bi, ukoliko bi bilo moguće izvesti ih, stanari dobili ponudu od strane ovog preduzeća a za dalje sprovođenje aktivnosti u cilju izvođenja radova neophodno bi bilo da pomenutu ponudu i prihvate. Sam proces počeo bi podnošenjem pisanog zahteva od strane upravnika stambene zajednice.

 

Gledalac pita da li i kada će biti novca u opštini Čukarica za zamenu stolarije? On kaže da tu akciju finansiraju Evropska Unija i opština. (Ljubiša)

 

Iz GO Čukarica odgovaraju:

 

Trenutno je u toku završetak radova po Konkursu za energetsku efikasnost 2022. godine.

GO Čukarica će sledeće godine, a po završetku konkursa Ministarstva rudarstva i energetike, raspisati novi Konkurs za energetsku efikasnost, o čemu će javnost biti obaveštena na vreme. Predmetni konkurs će podrazumevati subvencije za zamenu stolarije i instalaciju solarinih panela.

 

 

Gledateljka se javlja iz Kaluđerice i traži da se renovira Dom zdravlja u ovom naselju. Ona kaže da  ne radi lift u ovom objektu, hitna pomoć je u veoma lošem stanju, prokišnjava krov i otpada malter a fizikalna terapija je na petom spratu. ( Stanojka)

 

Iz Sekretarijata za zdravstvo dobili smo sledeći odgovor:

 

Nakon preuzimanja osnivačkih prava od strane Vlada Republike Srbije nad domovima zdravlja nad kojima je osnivačka prava vršila lokalna samouprava, Sekretarijat za zdravstvo je održao komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja RS i upravama domova zdravlja.

Sekretarijat za zdravstvo će razmatrati zahteve ustanova i ukoliko se za to steknu uslovi, usklađivati predloge za opredeljenje sredstava u finansijskom planu.

 

 

Gledalac pita da li može da se postavi česma na  tramvajskim okretnicama Bogoslovija i Banovo brdo? Velika je cirkulacija ljudi i bilo bi poželjno. (Milovan)

 

Odgovor Sekretarijata za komunalne i stambene poslove:

 

Zahtev za postavljanje javne česme Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove podnosi Gradska opština koja utvrđuje prioritete na svojoj teritoriji, a česma se može postaviti i u okviru šireg uređenja javne površine gde je nosilac posla Gradska uprava, JP ili sl. U skladu sa navedenim,  građani zahtev za postavljanje javne česme dostavljaju Gradskoj opštini koja utvrđuje prioritete na svojoj teritoriji. Na osnovu zahteva Gradske opštine, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove u saradnji sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ utvrđuje mogućnosti za postavljanje javne česme, u skladu sa Programom za tekuću godinu.

 

Napominjemo, da su u okviru Programa redovnog održavanja javnih gradskih česmi i fontana za 2023. godinu planirana sredstva vezana za postavljanje novih javnih česmi  u skladu sa prethodno utvrđenim obavezama. Naime, postavljanje javnih česmi se obavlja u skladu sa Programom održavanja javnih gradskih česmi i fontana koji se donosi do kraja kalendarske godine, za narednu godinu, u skladu sa obezbeđenim sredstvima za navedene namene Budžetom grada Beograda, a finansiranje poslova prema Programu vrši se u skladu sa ugovorom koji zaključuju Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

 

Odlukom o komunalnom redu propisano je da postavljanje montažno – demontažnih tipskih javnih česmi obezbeđuje Grad, odnosno Gradska opština preko nadležnog JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. U skladu sa navedenim Gradska opština Palilula (Bogoslovija), odnosno Gradska opština Čukarica (Banovo Brdo)  mogu ostvariti saradnju sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ radi postavljanja montažno – demontažnih tipskih javnih česmi.  Nakon postavljanja predmetnih česmi Gradske opštine se mogu obratiti Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove radi primopredaje na dalje održavanje u okviru Programa.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana