Objavljeno: 27.09.2023. 15:03 Izmenjeno: 27.09.2023. 15:03

Dr Ivana Ribara 114, GO Novi Beograd. Gledateljka pita da li može Zelenilo da pokupi granje sa ove lokacije koje stoji još od oluje? (Živka)   Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da su radovi na utovaru i odvozu granja na navedenoj lokaciji u planu da budu izvršeni do kraja nedelje.   Gledateljka pita da li […]

Dr Ivana Ribara 114, GO Novi Beograd. Gledateljka pita da li može Zelenilo da pokupi granje sa ove lokacije koje stoji još od oluje? (Živka)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da su radovi na utovaru i odvozu granja na navedenoj lokaciji u planu da budu izvršeni do kraja nedelje.

 

Gledateljka pita da li može da se koriguje red vožnje na autobuskoj liniji 604? Vikendom vozila saobraćaju na 55 minuta a njen je predlog da idu na pola sata. (Vesna)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Ponuđeni kapaciteti na liniji se definišu na osnovu transportnih zahteva putnika. Na osnovu podataka kojima Sekretarijat za javni prevoz raspolaže u vozilima koja su realizovala vikendom polaske na liniji 604 Novi Beograd /Blok 45/ – Preka Kaldrma ne beleži se visoka popunjenost vozila koja bi opravdala uvođenje dodatnih vozila na ovoj liniji.

 

 

Gledateljka pita da li može da se proširi i sredi Mokroluško groblje kao i da se sredi prilaz groblju? ( Dosta)

 

Odgovor GO Zvezdara:

 

Donošenjem plana Detaljne regulacije za naselje Mali Mokri Lug – opština Zvezdara, definisan je kompleks „Mokroluškog groblja“.

 

Veličina kompleksa groblja po pomenutom planu iznosi 7 hektara 67 ari 52m2 planirano je da se 80% sahrana obavi u porodičnim grobnicama dok 20% sahrana u dvojnim grobnicama. Predviđeno je da se može realizovati oko 4000 grobnih mesta sa oko 10 000 sahrana.

 

S obzirom na to da „Mokroluško groblje“ nije u sistemu održavanja JKP „Pogrebne usluge“, a postoji niz problema koji se tiču imovinskih prava, nekontrolisanog širenja groblja, njegovog redovnog održavanja i slično, Gradska opština Zvezdara čini sve da u dogovoru sa JKP „Gradska čistoća“ obezbedi, makar, organizovano i učestalije vršenje komunalnih usluga, uklanjanje smeća odnosno pražnjenje kontejnera pored ulaza u groblje.

 

Gledalac iz Železnika pita da li može da se postavi kamera na pružnom prelazu kod rampe u Ulici Stevana Filipovića jer se stalno lomi rampa i automobili ne mogu bezbedno  da  prolaze. ( Milovan)

 

Preporučujemo našem gledaocu da svoje pitanje i predlog neposredno uputi MUP-u u čijoj je nadležnosti postavljanje kamera.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana