Objavljeno: 26.09.2023. 13:49 Izmenjeno: 26.09.2023. 13:49

Gledateljka traži da se reši problem javne rasvete na Pupinovom mostu. Dobila je informaciju da se kradu sijalice i pita da li može video nadzor da se postavi ili da se nađe neko trajno rešenje. (Svetlana)   Iz JKP „Javno osvetljenje“ odgovaraju:   Prema informacijama kojima raspolaže JKP “Javno osvetljenje“ Beograd, trenutno postoji prekid u […]

Gledateljka traži da se reši problem javne rasvete na Pupinovom mostu. Dobila je informaciju da se kradu sijalice i pita da li može video nadzor da se postavi ili da se nađe neko trajno rešenje. (Svetlana)

 

Iz JKP „Javno osvetljenje“ odgovaraju:

 

Prema informacijama kojima raspolaže JKP “Javno osvetljenje“ Beograd, trenutno postoji prekid u radu instalacije javnog funkcionalnog osvetljenja na sekcijama prilaznih saobraćajnica Pupinovom mostu, tj. Severne tangente.  Uzrok ovakvog stanja instalacije javnog osvetljenja je nemogućnost trafo – stanica, sa kojih se predmetno javno osvetljenje napaja, da isporuče električnu energiju zbog učestalih krađa i demoliranja istih.

Obezbeđivanje rada trafo – stanica nije u nadležnosti JKP “Javno osvetljenje“ .

O ovom nemilom događaju je obavešteno i nadležno preduzeće, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

 

Gledateljka pita da li mogu da se postave govorni aparati u autobusima, da se zna koja je sledeća stanica? Mnogo bi pomoglo starim i slabovidim licima. (Vladimirka)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su da se trenutno u ovom Sekretarijatu, između ostalog radi, i na uvođenju nove funkcije sistema a to je zvučna najava stajališta.

Nakon testiranja, zvučno obaveštavanje putnika biće primenjeno u vozilima javnog prevoza.

 

 

Gledateljka zove treći put i postavlja isto pitanja kada će se otvoriti Dom zdravlja Železnik? Dve godine ne radi. Ona kaže da je veoma nehumano da svi građani Železnika moraju da idu u Sremčicu u Dom zdravlja. (Nada)

 

Ponavljamo odgovor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ Čukarica:

 

Rok za završetak radova Doma zdravlja u Železniku je novembar 2023. godine. Po našim saznanjima, radovi se odvijaju po planiranoj dinamici.

 

 

Ivankovačka ulica, GO Palilula. Gledateljka kaže da je nakon rekonstrukcije ove ulice potrebno je da se oko drveća prostor ispuni zemljom jer su tu parking mesta. Gledateljka moli da se ti radovi završe i omogući bezbedno parkiranje vozila. (Olivera)

 

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ su nam odgovorili da je nakon rekonstrukcije ulice Ivankovačke od strane JKP „Beograd put“, bilo potrebno da izvođač radova vrati sadna mesta u prvobitno stanje  odnosno izvrši dopunu zemljom. Iz ovog preduzeća navode da sadna mesta nisu predviđena kao parking prostor. Pitanje gledateljke dalje smo prosledili JKP „Beograd put“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana