Objavljeno: 22.09.2023. 14:05 Izmenjeno: 22.09.2023. 14:05

Ugao ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, Blok 62, GO Novi Beograd. Gledateljka pita kada će biti popravljene ljuljaške i tobogan u parku na ovoj lokaciji? ( Milena)   Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:   U ovom parku su tobogan i gazišta uklonjeni iz bezbednosnih razloga. Uslediće i demontaža oštećenih rekvizita. S […]

Ugao ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, Blok 62, GO Novi Beograd. Gledateljka pita kada će biti popravljene ljuljaške i tobogan u parku na ovoj lokaciji? ( Milena)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

U ovom parku su tobogan i gazišta uklonjeni iz bezbednosnih razloga. Uslediće i demontaža oštećenih rekvizita.

S obzirom na to da je sanacija predmetne lokacije projekat koji spada u investiciono održavanje zelenih površina, predlog za sanaciju prosleđen je  stručnim službama u okviru JKP „Zelenila-Beograd“. Stručne službe će na osnovu inženjerske procene utvrditi opravdanost zahteva za sanaciju.

Imajući u vidu da JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluka da li će  predlog biti uvršten u plan realizacije doneće se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

 

Gledateljka pita kada će biti otvoren prolaz u Ulici Dalmatinske zagore, GO Zemun?  Prolaz je ucrtan pre 50 godina u plan, a puno bi značio onima koji pohađaju osnovnu školu koja je tu u blizini. ( Marta)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovorili su da trećim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji predmetnog prolaza koji bi povezao ulice Dalmatinske zagore i Bosanske krajine. Iz ove Direkcije dodaju da nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

 

Gledateljka pita zašto penzioneri koji primaju penziju iz Hrvatske nemaju pravo na penzionersku karticu ? ( Milka)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

Korisnici penzija drugih država koji nemaju ostvareno pravo na penziju rešenjem Fonda PIO Srbije ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na Penzionersku karticu.

 

Gledalac pita kada će ulica Pašinac u Resniku da dobije trotoar  za pešake  i kada će se proširiti na delu od broja 2 – 12, to je nekih 80 metara, jer je veoma uzana da bi automobili mogli da se mimoilaze. (Zlatko)

 

U vezi sa navedenim predlozima potrebno je da se gledalac neposredno obrati nadležnoj gradskoj opštini kako bi se predmetna ulica uvrstila u predlog Programa radova Sekretarijata za saobraćaj gradske uprave grada Beograda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana