Objavljeno: 08.09.2023. 20:05 Izmenjeno: 08.09.2023. 20:05

11. krajiške divizije 69, GO Rakovica. Gledateljka kaže da je jeftina struja koja je po pravilu od ponoći do 8 sati ujutro, bila je isključena u 7 sati ujutro. Ona pita zašto?( Divna)   Odgovor Elektrodistribucije Beograd:   Ekipa Službe za održavanje mernih mesta bila je na navedenoj adresi kako bi izvršila kontrolu mernog uređaja, […]

11. krajiške divizije 69, GO Rakovica. Gledateljka kaže da je jeftina struja koja je po pravilu od ponoći do 8 sati ujutro, bila je isključena u 7 sati ujutro. Ona pita zašto?( Divna)

 

Odgovor Elektrodistribucije Beograd:

 

Ekipa Službe za održavanje mernih mesta bila je na navedenoj adresi kako bi izvršila kontrolu mernog uređaja, ali na merno razvodnim ormanima su privatni katanci, upravnik nije tu, te provera brojila nije bila moguća. Ostavljeno je obaveštenje, kako bi se ekipi omogućio pristup mernom mestu radi kontrole.

 

Napominjemo da se niža tarifa na teritoriji Beograda primenjuje u periodu od ponoći do 8 sati ujutru i da nema mogućnosti za pojedinačno isključenje niže tarife.

 

 

Gledalac pita kada će biti akcija suzbijanja komaraca u Taraiškoj, Milanskoj i ulici Stevana Filipovića leva strana u Železniku? Prošli mesec nisu prskali komarce u ovom delu.

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Teritorija naselja Železnik je ove godine bila više puta lokacija na kojoj je vršeno suzbijanje komaraca.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će u narednim danim vršiti tretmane suzbijanja komaraca u skladu sa pravilima struke, rezultatima monitoringa odraslih formi komaraca koji se svakodnevno sprovode. Veoma važan faktor su i vremenski uslovi od kojih zavisi program po kojem se vrši tretman suzbijanja komaraca. Naime, kada je kišno vreme ili kada su izrazito visoke temperature nije moguće sprovoditi tretmane suzbijanja komaraca za to predviđenim preparatima. Molimo za strpljenje imajući u vidu sve pomenute faktore.

 

Gledalac pita da li mogu da se u ulici Marijane Gregoran zamene postojeća dva ležeća policajca jer nisu adekvatni. Nesavesni vozači  veoma lako prelaze preko njih. (Milovan)

 

Predlog našeg gledaoca uputili smo Sekretarijatu za saobraćaj. Takođe, obaveštavamo gledaoca da je u skladu sa propisima za svako nepropisno kretanje u naselju, a koje uključuje i prekoračenje dozvoljene brzine vožnje nadležan u skladu sa propisima MUP, odnosno Uprava saobraćajne policije.

 

Gledateljka pita kada će biti zamenjene stare azbestne cevi u Ulici Radomira Markovića u Jajincima jer svaki  treći dan po 10 sati nemaju vodu. (Ljiljana)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju:

 

Projektni biro JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ radi projektnu dokumentaciju za potrebe rekonstrukcije predmetne lokacije. U toku je izbor vršioca tehničke kontrole i nakon završetka procedure apliciraće se za Rešenje za odobrenje za izvođenje radova. Pribavljanje Rešenja i urađen Projekat za izvođenje očekuje se do kraja ove godine.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana