Objavljeno: 05.09.2023. 15:12 Izmenjeno: 05.09.2023. 15:12

Gledateljka pita da li linija 79 može da ima više polazaka? Suviše retko saobraća. ( Ana)   Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:   Na liniji 79 (Dorćol /SRC Milan Gale Muškatirović/ – Mirijevo 4) radnim danima saobraća 10 solo autobusa na intervalu od 11-12 minuta u jutarnjem vršnom periodu, odnosno 12-13 […]

Gledateljka pita da li linija 79 može da ima više polazaka? Suviše retko saobraća. ( Ana)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Na liniji 79 (Dorćol /SRC Milan Gale Muškatirović/ – Mirijevo 4) radnim danima saobraća 10 solo autobusa na intervalu od 11-12 minuta u jutarnjem vršnom periodu, odnosno 12-13 minuta u popodnevnom vršnom periodu. Po podacima kojima raspolaže Sekretarijat za javni prevoz, ponuđeni kapaciteti na liniji 79 su usklađeni sa prevoznim potrebama. Napominjemo da će Sekretarijat za javni prevoz nastaviti da prati prevozne zahteve na liniji i ukoliko se steknu svi potrebni uslovi, ponuđeni kapaciteti će biti korigovani.

 

 

Gledalac pita zašto se dozvoljava da 14 godina direktori iz domova zdravlja Novi Beograd ne dozvoljavaju izabranim lekarima da ih upućuju u laboratoriju centra za medicinsku biohemiju? (Milisav)

 

Iz Sekretarijata za zdravstvo uputili su gledaoca da se u vezi sa navedenim problemom obrati Odeljenju za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U okviru ovog odeljenja obavljaju se inspekcijski i sa njima povezani stručni poslovi koji obuhvataju: inspekcijski zdravstveni nadzor u vezi sa radom zdravstvenih ustanova, praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite analizom izveštaja o spoljnoj i unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada; inspekcijski nadzor neposrednim uvidom u poslovanje, dokumentaciju i postupanje zdravstvenih radnika, zdravstvenih  saradnika i fizičkih lica u zdravstvenim ustanovama, kao i druge poslove iz delokruga odeljenja.

 

Ukoliko ima prigovore na rad zdravstvene ustanove gledalac se može obratiti dežurnom zdravstvenom inspektoru na broj telefona 011/311 7424 ili putem mejla na adresu zdravstvena.inspekcija@zdravlje.gov.rs.

 

 

Ulica Zorana Radmilovića, GO Zvezdara. Gledateljka se žali da se košarkaški teren  nalazi stanarima ispod prozora, deca se igraju i dan i noć, velika je buka. Ona pita šta može da se uradi po tom pitanju? ( Milanka)

 

Za problem buke na sportskom terenu savetujemo gledateljki da se u trenutku vršenja prekršaja u vreme kućnog reda obrati Komunalnoj miliciji na broj telefona Servisnog centra grada Beograd 11 0 11. Ako ponašanje korisnika navedenog igrališta upućuje na kršenje javnog reda i mira gledateljka se može obratiti i MUP-u na 192.

 

 

Gledateljka se žali da joj je benzinska pumpa ispod prozora, konstantno oseća miris benzina. Ona pita da li može nešto da se promeni? (Vesna)

 

U vezi sa navedenim problemom preporučujemo gledateljki da se obrati organu nadležnom za izdavanje građevinskih dozvola, odnosno opštini, Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda ili Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana