Objavljeno: 15.08.2016. 11:24 Izmenjeno: 15.08.2016. 11:24

Lazarevac, Stepojevac, Ul. 7.oktobra 50 – gledalac ima problem sa bazenom koji je bio povezan sa starim vodovodom (on kaže iz 1929. godine); bazen je propao i curi, a gledalac kaže da mu ta voda ugrožava kuće i zdravlje. Po preporuci advokata tužio je MZ Stepojevac, opštinu Lazarevac i „Tamnavu“ Kolubara. Međutim, sudovi ni posle […]

Lazarevac, Stepojevac, Ul. 7.oktobra 50 – gledalac ima problem sa bazenom koji je bio povezan sa starim vodovodom (on kaže iz 1929. godine); bazen je propao i curi, a gledalac kaže da mu ta voda ugrožava kuće i zdravlje. Po preporuci advokata tužio je MZ Stepojevac, opštinu Lazarevac i „Tamnavu“ Kolubara. Međutim, sudovi ni posle 8 godina ne mogu da utvrde ko je nadležan za taj bazen, jer ga se svi tuženi odriču. Gledalac pita kome dalje da se obrati i reši problem.

 

Kako se sudske odluke ne preispituju i ne tumače izvan suda – što je jedan od osnovnih preduslova podele vlasti u pravnoj državi – ovo pitanje i problem prosledili smo inspekciji GO Lazerevac, u nadi da znaju više detalja i pored toga što je, sudeći po rečenom, sud utvrdio da GO Lazerevac nije vlasnik ovih instalacija.

Takođe, ako je u ovom u slučaju sud već utvrdio da su tuženi organi nisu vlasnici predmetnih instalacija, možemo predložiti sugrađaninu iz Stepojevca da sa svojim advokatom razmotri mogućnost da je u pitanju vlasništvo Republike Srbije.

Ipak, ako je tačno da je bazen sa vodom tamo od 1929. godine, ostaje pitanje zašto su u međuvremenu pored bazena građene privatne kuće, kojima je u međuvremenu, kako navodi Goran, naškodila blizina vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana