Objavljeno: 12.06.2023. 14:00 Izmenjeno: 12.06.2023. 14:00

Gledateljka pita da li kod prodavnice Idea u Boleču na Smederevskom putu broj 12 može da se uradi stanica? (Milena)   Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:   Zahtevana lokacija nalazi se u pešačkoj dostupnosti već uspostavljenog stajališta na Smederevskom putu „Boleč /pumpa/“ (oko 250 metara), što se za karakter prostora (gustinu […]

Gledateljka pita da li kod prodavnice Idea u Boleču na Smederevskom putu broj 12 može da se uradi stanica? (Milena)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Zahtevana lokacija nalazi se u pešačkoj dostupnosti već uspostavljenog stajališta na Smederevskom putu „Boleč /pumpa/“ (oko 250 metara), što se za karakter prostora (gustinu naseljenosti), kao i karakter linije može smatrati prihvatljivim.

 

Takođe, navodimo da predmetna saobraćajnica ima kategoriju državnog puta IIA reda broj 153 za čije održavanje je nadležan upravljač puta JP „Putevi Srbije“.

 

 

Gledaoca zanima da li može da se obezbedi pešački prelaz u ulici  Kružni put ka Železniku?  Krivina je velika, promet saobraćaja intenzivan i otežan je prelaz pešacima. (Milan)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj su zamolili našeg gledaoca da precizira lokaciju na kojoj traži označavanje pešačkog prelaza. Tačna lokacija je neophodna kako bi iz ovog Sekretarijata mogli da daju adekvatan odgovor.

 

 

Gledateljka daje predlog da postoje godišnje karte za prevoz za ljude od 60 -65 godina. Ona pita koji je status za penzionere sa nenavršenih 65 godina i zašto i oni ne dobijaju doživotnu kartu? ( Olga)

 

Predlog gledateljke uputili smo JKP „ Naplata prevozne usluge“. Penzioneri sa nenavršenih 65 godina, korisnici starosne/prevremene starosne ili

invalidske penzije, takođe, spadaju u povlašćenu kategoriju putnika i mesečnu kartu plaćaju 1000 dinara.

 

 

Ulica Pilota Mihajla Petrovića, GO Rakovica preko puta Mek Donaldsa od semafora ka autobuskom stajalištu. Gledateljka prijavljuje da se na ovoj lokaciji nalazi zabetonirano drvo. ( Ljiljana)

 

Problem na koji nam je ukazala gledateljka prosledili smo JKP „Zelenilo Beograd“ i inspekciji. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledateljku.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana