Objavljeno: 29.05.2023. 14:01 Izmenjeno: 29.05.2023. 14:01

Resnik, ulica 13. oktobra, postoji stajalište gde ne može da se stane, veliko je blato, niko ništa nije uradio po tom pitanja? ( Zorica)   Ponavljamo odgovor Sekretarijata za javni prevoz:   Nakon završetka radova na obilaznici oko Beograda i smanjenja obima saobraćaja u ul. 13. oktobra u Resniku, planiran je početak radova na rekonstrukciji […]

Resnik, ulica 13. oktobra, postoji stajalište gde ne može da se stane, veliko je blato, niko ništa nije uradio po tom pitanja? ( Zorica)

 

Ponavljamo odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

 

Nakon završetka radova na obilaznici oko Beograda i smanjenja obima saobraćaja u ul. 13. oktobra u Resniku, planiran je početak radova na rekonstrukciji i izgradnji fekalne i kišne kanalizacije, kao i naknadno radova na uređenju kompletne putne infrastrukture navede ulice. U okviru ovih radova biće izvršeno i uređenje postojećih autobuskih stajališta javnog prevoza. U postojećim uslovima, svaka investicija uređenje stajališta bez okolne prateće saobraćajne infrastrukture ne bi bila održiva i praktična.

 

 

Gledateljka je pacijent sa težim zdravstvenim stanjem koji se leči u KBC “Dr Dragiša Mišović“. Direktor  joj je rekao da za takve pacijente se ne zakazuje pregled i ne čeka  se. Ipak medicinsko osoblje traži od nje uput koji ima, ali njima treba vreme koje nije upisano. Zašto mora da uzima uput a ne da bude  primljena kao hitan slučaj? (Zorica)

 

Odgovor KBC „Dr Dragiša Mišović“:

 

Po aktuelnim propisima, svaki pacijent koji je zdravstvenom stanju koje je po medicinskim indikacijama hitno i koji u tom stanju dođe u ustanovu u vreme dežurstva, biće po proceni lekara primljen na dijagnostiku i bolničko lečenje bez uputa izabranog lekara.

 

Pacijent kome je zakazano bolničko lečenje tokom pregleda bolničkog lekara, dolazi na prijem u bolnicu u dogovoreno vreme, sa uputom izabranog lekara i odgovarajućom medicinskom dokumentacijom.

 

Ugao ulica Milorada Miće Markovića i Janka Sekulića, naselje Popović, GO Sopot. Gledateljka kaže da je problem stajalište na putu za Mali Požarevac gde se nalazi  kućica, koja nije uklonjena i predstavlja veliku pretnju i opasnost po bezbednost ljudi. ( Jasmina)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su da ovaj Sekretarijat nije izvršio postavljanje nadstrešnice na ovoj lokaciji, već je nadstrešnica postavljena najverovatnije od strane opštine. Na molbu Sekretarijata kontaktirali smo gledateljku koja nam je precizirala lokaciju stajališta kako bi mogli da upute njihove službe koje bi trebalo da obave uklanjanje oštećenog objekta.

 

 

Grgetečka 79, Borča, GO Palilula. Gledalac se žali da nemaju ležeće policajce ni pešačke prelaze. Traži  ako može i pojačano dežurstvo saobraćajne policije. ( Slavko)

 

Predloge gledaoca za postavljanje ležećih policajaca i iscrtavanje pešačkih prelaza uputili smo Sekretarijatu za saobraćaj. Za dežurstvo saobraćajne policije na navedenoj lokaciji potrebno je da se gledalac neposredno obrati MUP-u.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana