Objavljeno: 25.05.2023. 13:45 Izmenjeno: 25.05.2023. 13:45

Gledateljka je pre godinu dana predala zahtev za uknjiženje opštini Palilula. U pitanju je ostavština. Na sve intervencije lične i preko advokata odgovor je bio  da je predmet u radu. Gledateljku zanima kada će rešenje biti gotovo? ( Milena)   Odgovor Republičkog geodetskog zavoda:   Povodom pitanja gledateljke u vezi sa predmetom broj 952-02-6-015-72316/2022, obaveštavamo […]

Gledateljka je pre godinu dana predala zahtev za uknjiženje opštini Palilula. U pitanju je ostavština. Na sve intervencije lične i preko advokata odgovor je bio  da je predmet u radu. Gledateljku zanima kada će rešenje biti gotovo? ( Milena)

 

Odgovor Republičkog geodetskog zavoda:

 

Povodom pitanja gledateljke u vezi sa predmetom broj 952-02-6-015-72316/2022, obaveštavamo Vas da je Služba za katastar nepokretnosti Palilula donela rešenje u pomenutom predmetu koje će osim uobičajene dostave preko pošte biti objavljeno i na elektronskoj oglasnoj tabli. Elektronsku oglasnu tablu možete posetiti na sledećem linku http://oglasnatabla.rgz.gov.rs/

 

 

Gledateljku interesuje  da li postoji mogućnost da se postavi nadstrešnica na autobuskom stajalištu kod kafane “Lipovica” na Avali? (Stanka)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

 

Sekretarijat za javni prevoz je raspisao nabavku za izradu i montažu stajališnih nadstrešnica. Nakon okončanja postupka, u dogovoru sa predstavnicima opština biće definisane liste prioritetnih lokacija na kojima će nadstrešnice biti postavljene i to ukoliko na pomenutim lokacijama postoje potrebni saobraćajno-tehnički uslovi.

 

Ulica Jovana Krstitelja, Zuce, GO Voždovac. Gledalac se žali da nema ni pešačkog prelaza u dužini od 1km ni ležećeg policajca. On pita da li je u planu to da se uradi? ( Saško)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Radi se o saobraćajnici koja se pruža od Lipovičke šume do centra naselja Zuce.  Dužina Ulice Svetog Jovana Krstitelja je oko 3 kilometra, pa je za dostavljanje  odgovora neophodno konkretizovati poziciju na koju se odnosi zahtev, jer se i pešački prelaz i fizičke prepreke, ako su neophodne za ugradnju u zoni pešačkog prelaza opredeljuju prema uslovima saobraćaja na određenoj, odnosno konkretnoj lokaciji, koja u zahtevu nije definisana.

 

Pomenuta oprema i signalizacija je već ugrađena na više lokacija u Ulici Svetog Jovana Krstitelja, između ostalog i  u zoni škole, u samom centru naselja Zuce.

 

Gledateljka pita zašto kupci moraju da pokazuju aplikaciju u pojedinim prodavnicama da bi ostvarili pravo na popust? To je posebno nezgodno za penzionere ukoliko nemaju mobilni telefon ili nemaju tu aplikaciju prinuđeni su da kupuju proizvode po većoj ceni , zašto? ( Slobodanka)

 

Pošto nije reč o komunalnom problemu, preporučujemo gledateljki da se u vezi sa navedenim obrati neposredno upravi maloprodajnih objekata.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana