Objavljeno: 13.04.2023. 13:34 Izmenjeno: 13.04.2023. 13:34

  Pupinova 17, GO Zvezdara. JKP „Zelenilo Beograd“ nije odnelo lišće ispred zgrade, gomila lišća je počela da truli, tu  stoji mesecima. Gledalac pita da li može nešto da se uradi? ( Radoslav)     Iz JKP “Zelenilo-Beograd“ odgovaraju da imaju u planu radove na utovaru i odvozu lišća u toku ove nedelje shodno dinamici […]

 

Pupinova 17, GO Zvezdara. JKP „Zelenilo Beograd“ nije odnelo lišće ispred zgrade, gomila lišća je počela da truli, tu  stoji mesecima. Gledalac pita da li može nešto da se uradi? ( Radoslav)

 

 

Iz JKP “Zelenilo-Beograd“ odgovaraju da imaju u planu radove na utovaru i odvozu lišća u toku ove nedelje shodno dinamici poslova.

 

 

 

Gledalac ima pitanje u vezi sa javnim prevozom. On pita da li je dovoljno da penzioneri imaju samo lična dokumenta gde se vide godine starosti? ( Nikola)

 

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Molimo Vas za razumevanje. Ovaj sekretarijat, trenutno, nije u mogućnosti da odgovori na Vaše pitanje.

 

Na snazi je i dalje postojeći tarifni sistem, područje njegove primene, vrste karata, naplata, kategorije korisnika i uslovi korišćenja usluge prevoza, kontrola putnika i prodaja voznih isprava, u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koji se temelji na važećim odlukama, pravilnicima i rešenjima.

 

Bićete blagovremeno obavešteni o daljem postupanju.

 

Ulica Dimitrija Tucovića broj 8, GO Zvezdara. Na navedenoj lokaciji nalazi se zgrada stara preko 100 godina koja treba da se ruši, ali u pitanja su sudski sporovi, u nju se uselio jedan stanar koji pravi nered i smeće u dvorištu, loži svašta. Oko zgrade se širi neprijatan miris, gledateljka je zvala Komunalnu miliciju, međutim nisu mogli da uđu bilo je zaključano i na osnovu toga što su videli rekli su da nije ništa strašno. Gledateljka pita kako to da se reši? (Stana)

 

 

Odgovor GO Zvezdara:

 

Obaveštavamo vas da se radi o privatnom dvorištu i da su imaoci prava na istom Grad Beograd i porodica Milenković, što je utvrđeno uvidom u geodetsko-katastarski informacioni Sistem Republičkog geodetskog zavoda.

 

Ulazna vrata od dvorišta su stalno zaključana, i nije moguće ući u isto. Od članova porodice Milenković niko ne živi na datoj adresi. U kući koja se vodi na Grad Beograd živi N.N. lice koje povremeno drži gajbe i kartonske kutije ispred svojih ulaznih vrata. Javna površina -trotoar je uvek čista, kao i deo ispred kuće porodice Milenković. Poslednja prijava u vezi sa  pomenutim dvorištem bila je 2020 godine.

 

Komunalna inspekcija nije nadležna za preduzimanje mera u konkretnom slučaju.

 

 

 

Nova Varoška broj 5, GO Čukarica. Gledalac se žali da je komšija posadio voće na samoj međi, grane su prošle do pola njegovog placa. Inspekcija je dolazila, ali nije došlo do nikakve promene. On pita gde da traži pomoć ? (Nedeljko)

 

Iz komunalne inspekcije GO Čukarica odgovorili su predmetno pitanje ne spada u domen nadležnosti Odeljenja za komunalnu inspekciju i izvršenja. U pitanju je smetanje  od strane suseda i iz inspekcije predlažu da se pokrene spor pred nadležnim osnovnim sudom zbog smetanja poseda i  eventualne naknade štete.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana