Objavljeno: 20.03.2023. 11:47 Izmenjeno: 20.03.2023. 11:47

Gledateljka pita  kada će biti postavljenje nadstrešnice na stajalištima autobuske linije 202, put za Slance? (Ljiljana)       Odgovor Sek. Za javni prevoz:   Sekretarijat za javni prevoz je u prethodnom periodu izvršio ugradnju novog tipa nadstrešnice na jednom broju stajališta  duž Slanačkog puta do groblja „Lešće“.   Navedenoj deonici Slanačkog puta gravitira najveći […]

Gledateljka pita  kada će biti postavljenje nadstrešnice na stajalištima autobuske linije 202, put za Slance? (Ljiljana)

 

 

 

Odgovor Sek. Za javni prevoz:

 

Sekretarijat za javni prevoz je u prethodnom periodu izvršio ugradnju novog tipa nadstrešnice na jednom broju stajališta  duž Slanačkog puta do groblja „Lešće“.

 

Navedenoj deonici Slanačkog puta gravitira najveći deo putnika, pri čemu stajališta javnog prevoza na preostalom delu trase ne ispunjavaju minimalne saobraćajno -tehničke uslove za ugradnju nadstrešnice.

 

 

 

Gledalac kaže da na računima Infostana za januar stoji da je vreme dospeća 28. februar 2023. Zašto se korisniku naplaćuje kamata na kašnjenje ako je račun plaćen 24. februara. (Šifra korisnika 0037722). (Nikola)

 

Iz JKP „Infostan tehnologije“ dobili smo sledeći odgovor:

 

U skladu sa članom članom 16. Stav 3. Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda propisano je da je JKP “ Infostan tehnologije“ u obavezi da za sve obaveze koje nisu izmirene u roku dospelosti, izvrši obračun kamate na način propisan zakonom i da istu prikaže u narednom računu u odnosu na datum plaćanja.

 

Na računu za mesec februar 2023. godine, obračunata je kamata za kašnjenje plaćanja računa za mesec novembar 2022. godine koji je izmiren 11.01.2023. godine.

 

 

 

Vojvode Šupljikca 3, GO Zvezdara. Gledalac je u decembru  mesecu podneo dopis EDB-u da brojilo ne prebacuju sa skupe na jeftiniju tarifu. U  EDB-u je odgovoreno da će problem rešiti u što skorije vreme do danas niko nije intervenisao. Kada će, pošto se domaćinstvo greje na struju?  (Nikola)

 

Odgovor Elektrodistribucije Srbije:

 

Dana 17.3.2023. godine Služba za prijem i kontrolu mesta merenja Ogranka Elektrodistribucija Beograd centar izvršila je kontrolu mernih mesta na adresi Vojvode Šupljikca 3 i tom prilikom je izvršena zamena MTK uređaja i merno mesto je dovedeno u ispravno stanje.

 

Napominjemo da će potrošačima biti izvršena korekcija obračuna u skladu sa Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom.

 

 

 

 

Gledalac se javlja u vezi sa računima  Infostana. On kaže da je stavka odnošenje smeća, bila do Nove godine 254 dinara, a sad je 591 dinar, znači da je 100% poskupelo, a nigde nisu objavili. Takođe su digli cenu vode, bilo je do Nove godine 45 dinara, a sad je 120 dinara. Zašto korisnici  nisu  obavešteni? (Dušan)

 

 

Iz JKP „Infostan tehnologije“ odgovaraju:

 

JKP „Infostan tehnologije“ obavlja delatnost objedinjene naplate komunalnih i drugih usluga kao delatnost  od opšteg interesa u smislu Zakona o javnim preduzećima. JKP Infostan tehnologije, u skladu sa propisima koji uređuju sistem objedinjene naplate vrši formiranje i izdavanje računa na osnovu podataka dobijenih od davalaca usluga koji su deo sistema objedinjene naplate.

 

Kada je u pitanju povećanje naknade za neku od usluga davalaca koji su u sistemu objedinjene naplate, davalac usluge nakon sprovedene procedure dostavlja tekst obaveštenja koje JKP „Infostan tehnologije“ štampa na poleđini računa u mesecu pre formiranja računa po novim cenama.

 

JKP Gradska čistoća je kao davalac usluge dostavilo tekst obaveštenja o povećanju cena za usluge „sakupljanje i tretman komunalnog otpada“, koje su korisnici dobili na poleđini novembarskog računa, dok su obaveštenje o utvrđenim cenama za usluge „tretman kabastog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada“ korisnici dobili na poleđini decembarskog računa. JKP Beogradski vodovod i kanalizacija kao davalac usluga „isporučene vode“ i „odvođenja otpadnih voda“  dostavilo je tekst obaveštenja o povećanju cena koje su korisnici dobili na poleđini januarskog računa.

 

Odluku o povećanju cena donosi Nadzorni odbor preduzeća koje isporučuje komunalnu uslugu korisnicima, na šta saglasnost daje Osnivač, a nove cene se potom objavljuju u Službenom listu Grada Beograda.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana