Organizacija za narodnu umetnost-folklor i folklorni ansambl sa Krfa u poseti Starom dvoru studio b

Objavljeno: 28.01.2023. 14:41 Izmenjeno: 28.01.2023. 14:42

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Vuk Mirčetić.

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović ugostila je danas u zdanju Starog dvora Organizaciju za narodnu umetnost-folklor – IOF i njihove kolege folklorni ansambl iz mesta Sinjes sa Krfa.

Vesna Vidović je rekla da  ostrvo Krf za Srbe ima poseban emotivni i istorijski značaj.

– Na pomen Krfa setimo se naše istorije. Naša vojska, naša cela država bila je smeštena na Krfu i tadašnje vlasti su ustupile zgradu Narodnog pozorišta kako bi to bila Skupština Republike Srbije, te su ustupili i hotel za našu Vladu. U istoriji nijedna država to nije učinila za drugu državu. To je dalo snagu našoj državi da se povrati i da bude na teritoriji gde se i danas nalazimo – naglasila je zamenica gradonačelnika.

Ona je gostima sa Krfa poželela dobrodošlicu u Beograd i poručila im da je to njihova druga, te da se osećaju kao da su u svom gradu.

Zamenik gradonačelnika Krfa Janis Joanis je rekao da je zadovoljstvo biti u Beogradu, te podsetio na prijateljstvo srpskog i naroda sa Krfa.

Vidović je gostima sa Krfa poželela dobrodošlicu u Beograd i poručila im da je to njihova druga, te da se osećaju kao da su u svom gradu.

Zamenik gradonačelnika Krfa Janis Joanis je rekao da je zadovoljstvo biti u Beogradu, te podsetio na prijateljstvo srpskog i naroda sa Krfa.

Organizacija za narodnu umetnost-folklor – IOF ima više od dve decenije dugu saradnju sa ansamblom sa Krfa koja se ostvaruje kroz međusobne posete i učešća na festivalima u Beogradu, Krfu i drugim gradovima u Evropi.

Poslednja poseta grčkog ansambla Beogradu bila je povodom obeležavanja stogodišnjice dolaska srpske vojske na Krf.

U Starom dvoru danas su se ansambli predstavili prigodnim programom, igrama iz njihovog programa.

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Vuk Mirčetić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana