Objavljeno: 25.01.2023. 11:24 Izmenjeno: 25.01.2023. 11:24

Gledalac se žali da u Železniku jedna uličica nema ime, a dobila je brojeve koji ne počinju od 1 već od 5, zašto? (Milovan)   Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju:   U cilju davanja odgovora koji se odnosi na postavljeno pitanje od strane Studija „B“, neophodno je da gledalac dostavi precizne podatke […]

Gledalac se žali da u Železniku jedna uličica nema ime, a dobila je brojeve koji ne počinju od 1 već od 5, zašto? (Milovan)

 

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovaraju:

 

U cilju davanja odgovora koji se odnosi na postavljeno pitanje od strane Studija „B“, neophodno je da gledalac dostavi precizne podatke o položaju ulice u Železniku, broj katastarske parcele na kojoj se ulica prostire.

Navedeni podaci su neophodni radi identifikacije ulice, a sve u cilju pružanja adekvatnog odgovora od strane Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.

 

 

Kada će da se reši kanalizacija u ulici porodice Trajković , opština Voždovac? (Nadežda)

 

Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od Direkcije za GGZ i on glasi:

 

Ulica porodice Trajković je obuhvaćena Planom detaljne regulacije područja Jajinci – Celina A1 i pripada teritoriji Centralnog gradskog kanalizacionog sistema i nalazi se na području Topčiderskog kanalizacionog sliva, gde je zastupljen separacioni sistem kanalisanja.

Prema urbanističkom planu upotrebljene vode sa teritorije Celine A1, koja pripada slivu Kaljavog potoka, treba da budu priključene na fekalni kanal koji je planiran u okviru PDR za naselje Banica – I faza i PDR dela I MZ u naselju Jajinci.

Za potrebe tog plana je urađen Idejni projekat kišne i fekalne kanalizacije sa analizom celog pripadajućeg sliva. Prema uslovima nadležnog javnog komunalnog preduzeća prvo će se pristupiti realizaciji fekalnog kolektora duž Kaljavog potoka, čija je izgradnja preduslov za dalje širenje kanalizacione mreže na ovom području, pa i u Ulici porodice Trajković.

U Direkciji je u toku sprovođenje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za formiranje građevinske parcele za ostale kolektore Jelezovačkog sliva, kojom je obuhvaćen i Kaljavi potok.

Takođe, Direkcija planira pokretanje javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Jajinci – I faza.

Ulica Milivoja Bogdanovića, Barajevo – napravljena je ulica u Lisoviću, rupe na asfaltu, nema troatoara, puna malih kamenčića, da li je ulica završena I da li će to tako da ostane? (Radmila)

 

Iz GO Barajevo su nam odgovorili da je radove izvodio Srbija put pa je Beokom pitanje prosledio izvođaču I po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

 

U vezi plastičnih kanti u Malom mokrom lugu, svakog petka građani postavljaju kante koje su pune, ali ne dolazi niko po njih da ih isprazni, kada će da dođu? (Čedomir)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

JKP Gradska čistoća vrši redovno pražnjenje zelenih I plavih PVC kanti u naselju Mali mokri lug.Ukoliko je došlo do propusta sugrađani se mogu javiti pogonu Zvezdara kako bi ekipe izašle na teren I odnele komunalne otpad

 

 

 

2 Responses to “”

  1. Branka Živadinović каже:

    Da li je ulica Milice Ribnikar u Jajincima obuhvaćena priključkom na kanalizaciju?Kako mogu da pogledam na mapi dokle se stiglo sa radovima?Inače ulica je u samom centru Jajinaca kod fudbalskog igrališta i Doma zdravlja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana