Objavljeno: 24.01.2023. 12:22 Izmenjeno: 24.01.2023. 12:22

  Ko je nadležan za popravku iza strujomera, u pitanju su žice ispod strujomera (Radmila)   Iz EDB odgovaraju:   Elektrodistribucija nema ovlašćenje za izvođenje radova na unutrašnjim instalacijama korisnika električne energije. Za popravku kvara na instalacijama posle brojila, korisnik treba da se obrati nekom od ovlašćenih izvođača radova.   Bežanijska kosa,ul. Nede Spasojević 19 […]

 

Ko je nadležan za popravku iza strujomera, u pitanju su žice ispod strujomera (Radmila)

 

Iz EDB odgovaraju:

 

Elektrodistribucija nema ovlašćenje za izvođenje radova na unutrašnjim instalacijama korisnika električne energije.

Za popravku kvara na instalacijama posle brojila, korisnik treba da se obrati nekom od ovlašćenih izvođača radova.

 

Bežanijska kosa,ul. Nede Spasojević 19 – Gledalac kaže da je pre mesec  dana začepljen slivnik iza zgrade napravio poplavu. Zvali su JKP BVK ali ani su rekli da to pripada Gradskom stambenom. Poslali su im meil  ali do danas ništa nije preduzeto. (Zoran)

 

Iz JP Gradsko stambeno odgovaraju:

 

Povodom pitanja koje ste nam uputili elektronskom poštom, obaveštavamo Vas da je stručna služba preduzeća izvela potrebne radove na čišćenju kišne kanalizacije, čime je predmetni problem u potpunosti otklonjen.

 

Gledateljka ima veliki d dimer, išla je kod kardiologa, kod fizijatra, svi kazu da je veliki problem, ali niko nece da joj pomogne? (Jelena)

 

Beokom nema nadležnost za rešavanje zdravstvenih problema. Preporučujemo gledateljki da preko izabranog lekara i specijalističkih pregleda pokuša rešiti izneti problem.

 

 

U Gandijevoj 59 nalazi se Vatrogasni dom dugo godina, ali on se uopste ne koristi, u posledenje vreme doselili su se Romi I to sad strasno izgleda, mnogo je prljavo ispred doma, suši se garederoba, ukoliko neko moze to da sredi? (Biserka)

 

Iz GO Novi Beograd odgovaraju:

 

U vezi sa pitanjem građanina  koje se odnosi na  bespravno useljenje u Vatrogasni dom u Ulici Gandijava 59 a, obaveštavamo Vas da je komunalni inspektor u postupku inspekcijskog nadzora utvrdio da se na delu neuređenog i neizgrađenog gradskog građeviskog zemljišta na KP 3028/1 KO Novi Beograd u svojini Republike Srbije nalazi napušten zidani objekat u koji su se uselila lica romske nacionalnosti. Prema podacima katastra nepokretnosti RGZ držalac predmetnog objekta je nepoznat i isti je izgrađen bez dozvole, a u predmetnom objektu nalazilo se se sedište  Udruženja građana „Vatrogasni savez Novi Beograd“ koje je brisano iz registra 06.12.2022. godine. U trenutku kontrole na licu mesta nije bilo paljenja vatre na otvornom a komunalni inspektor naložio da se sa  javne površine ukloni ambalažni otpad i drvena građa koju koriste  kao energent.

Kako opštinski organ nije nadležan za iseljenje lica iz bespravnih objekata predstavka je prosleđena Sekretarijatu za inspekcijske poslove uprave grada Beograda- komunalnoj miliciji kako bi se lica identifikovala kao i Sekretarijatu za imovnisko prave poslove  kako bi se utvrdilo po kom pravnom osnovu su lica useljena. Sekretarijatu za inspekcijske poslove uprave grada Beograda-odeljenju za građevinsku inspekciju prosleđena je predstavka kako bi se utvrdio pravni status objekta kao i da li je predviđen za rušenje ili je predmet legalizacije i kakve su rekonstrukcije krova vršene.

Kako se radi o licima romske nacionalnosti predstavka sa zapisnikom o utvrđenim činjeničnim stanjem prosleđena je i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu uprave grada Beograda koji prikuplja podatake i vodi evidencije o licima romske nacionalnosti i pokreće pitanje iseljavalja i raseljavanja u saradnji sa drugim  gradskim i državnim organima i institucijama

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana