Objavljeno: 19.01.2023. 12:49 Izmenjeno: 19.01.2023. 12:49

  U maju će da bude 4 godine da je predala za uknjiženje stana, nema ni odgovora ni rešenja? Opstina Voždovac.(Dragica) Sve informacije vezane za predmet gledateljka može dobiti na telefon info centra RGZ-a 0700 – 500 – 500 ili 011/ 265 – 2222 i 011/ 715 – 2600.meil info.centar@rgz.gov.rs.Takođe preko Info centra može zakazati […]

 

U maju će da bude 4 godine da je predala za uknjiženje stana, nema ni odgovora ni rešenja? Opstina Voždovac.(Dragica)

Sve informacije vezane za predmet gledateljka može dobiti na telefon info centra RGZ-a 0700 – 500 – 500 ili 011/ 265 – 2222 i 011/ 715 – 2600.meil info.centar@rgz.gov.rs.Takođe preko Info centra može zakazati prijem  ili izjaviti žalbu na rad službenika RGZ-a.

 

 

Gledateljka Ima pitanje za restituciju cekaju rešenje od 2014 godine? (Dubravka)

 

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja obrati neposredno Agenciji za restituciju.

Prijem ili telefonski razgovor sa obrađivačem konkretnog predmeta, a radi pružanja stručne pomoći, zakazuje se ISKLJUČIVO pisanom molbom na adresu elektronske pošte zakazivanje@restitucija.gov.rs ili pisanom molbom koja se šalje na adresu Agencije, Kolarčeva 7, 11000 Beograd, Republika Srbija.

Molba treba da sadrži broj predmeta i ime i prezime podnosioca molbe sa telefonskim kontaktom ili adresom elektronske pošte.

Stranke sve cvoje primedbe na rad Agencije ili zaposlenih u Agenicji mogu poslati pismenim putem na adresu elektronske pošte: primedbe@restitucija.gov.rs

 

Gledateljka kaže da Zelenilo ne čisti redovno parkove u Čelebićkoj,Vareškoj I Borskoj ulici na Miljakovcu. Pita zašto je to tako? (Gordana)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da se čistoća na predmetnoj lokaciji obavlja redovno po dinamičkom planu za stambena naselja. U toku današnjeg dana predmetna površina je očišćena.

 

Dobanovci – Gledalac kaže da nije dobio rešenje za porez za prošlu godinu.Pita šta da radi? (Slobodan)

 

Iz Sekretarijata za javne prihode odgovaraju:

Godišnji porez na imovinu se utvrdjuje rešenjem Sekretarijata za javne prihode a plaća se u rokovima koji su propisani Zakonom o porezima na imovinu.

I utvrđivanje poreza i uplate po tom rešenju evidentiraju se u poreskom računovodstvu na analitičkoj katici pojedinačnog obveznika tek nakon dostavljanja rešenja u skladu sa propisima.

Poreski obveznik ima pravo da izvrši uvid u stanje na svom računu javnih prihoda i ukoliko smatra da postoji greška, dostavi obrazloženi prigovor i dokaze.

Adrese, kontakt telefoni I mejlovi svakog odeljenja Sekretarijata za javne prihode nalaze se na internet strani Grada Beograda i ovog Sekretarijata.

Dakle, porez na imovinu se utvrdjuje jednom godišnje,  ukoliko se nisu desile promene na nepokretnosti koji zahtevaju donošenje novog rešenja, pri čemu postoji pravni kotinuitet.

Potrebno da gledalac ode u nadležno odeljenje Sekretarijata ili poštom dostavi pisani prigovor na koji će dobiti odgovor u kome će mu se objasniti njegova poreskopravna situacija

 

Puni su stanovi komaraca u Borči gredi, da li se praktikuje da se poprskaju stanovi ili sta se radi u tom slucaju? (Nevena)

 

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Tokom nepovoljnih zimskih meseci komarci se povlače u zatvorene prostorije kakve su podrumi, garaže, ostave, podstanice, tehničke etaže i sl. Na ovakvim mestima komarci uglavnom provode zimu u hibernaciji, a sa dolaskom proleća i povoljnih vremenskih prilika izleću napolje i daju novu generaciju komaraca. Međutim, ukoliko u ovim prostorijama vladaju povoljni uslovi u pogledu temperature i vlažnosti, komarci mogu ostati aktivni i tokom zime pri čemu uznemiravaju građane ulaskom u stanove. Takvi komarci se opisuju kao tzv. kućne forme komaraca.

Imajući u vidu da se u navedenoj prijavi sugrađanke radi o kućnim formama komaraca za čije suzbijanje Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd nema nadležnost, potrebno je obratiti se Sekretarijatu za zaštitu životne sredine koji će dalje uputiti na odgovarajuće preduzeće koje je nadležno za tretiranje ovih komaraca.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana