Objavljeno: 17.01.2023. 09:50 Izmenjeno: 17.01.2023. 09:50

  Gledateljka  pita kako da odjavi struju u kući u kojoj niko ne živi a plaća dažbine i koliko to košta(Milica)   Iz EPS distribucije odgovaraju:   Isključenje na zahtev korisnika sistema obavlja se na pismeni zahtev za isključenje objekta sa distributivnog elektroenergetskog sistema, čime prestaje ugovor o snabdevanju i ugovor o pristupu za merno […]

 

Gledateljka  pita kako da odjavi struju u kući u kojoj niko ne živi a plaća dažbine i koliko to košta(Milica)

 

Iz EPS distribucije odgovaraju:

 

Isključenje na zahtev korisnika sistema obavlja se na pismeni zahtev za isključenje objekta sa distributivnog elektroenergetskog sistema, čime prestaje ugovor o snabdevanju i ugovor o pristupu za merno mesto primopredaje objekta koji se isključuje.

Korisnik sistema podnosi zahtev za isključenje objekta sa sistema za distribuciju električne energije u slobodnoj formi.

Zahtev se podnosi poštom, na adresu nadležnog ogranka Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd ili lično radnim danima od 7 do 15 časova.

Uz zahtev se prilaže dokaz o plaćanju nestandardne usluge isključenja (dokument se podnosi u originalu ili kopiji). Plaćanje se može obaviti na osnovu izdatog predračuna od strane nadležnog ogranka Elektrodistribucije Srbije, po instrukcijama za plaćanje sa predračuna, putem elektronskog bankarstva ili uplatnice/naloga za prenos u bankama i poštama.

Cenovnik nestandardnih usluga  se nalazi na sajtu Elektrodistribucije Srbije https://elektrodistribucija.rs/pdf/Cenovnik_nestandardnih_usluga31.01.2019.pdf

 

 

 

Problem semafora kod SIV-a i Srbijašuma, tu gde je 10.Beogradska gimnazija.Semafor jako kratko traje za prelaz,tako da deca pređu jedan deo i stoje između i to traje po 5,6 minuta.Uveče kad se deca vraćaju iz škole oko 20.30,stoje tu između ta dva prelaza po 5,6 minuta i kako su nestrpljivi neko od njih pretrčava tako da je vrlo opasno.Zašto tako dugo traje crveno za pešake.Jeste velika frekvencija vozila iz grada,ali mora da se reguliše da deca prelaze laganije,jer semafor ugrožava bezbednost pešaka.(Marijeta)

 

U skladu sa propisima,  Sekretarijat za saobraćaj, Beograd, ul. 27. Marta br. 43-45 je nadležan za izdavanje Rešenja za tehničko regulisanje saobraćaja na osnovu kojeg se saobraćajna signalizacija postavlja i odobrava na javnom putu, a zatim predaje na redovno održavanje JP “Putevi Beograda”, koji su dužni da saobraćajnu signalizaciju održavaju u skladu sa odobrenim režimom i  prema važećem Rešenju Sekretarijata za saobraćaj.

 

Za svaku izmenu odobrenog Rešenja, između ostalog i izmena signalnog plana na predmetnoj lokaciji iz zahteva, podnosilac zahteva je potrebno da se obrati Sekretarijatu za saobraćaj, koji će predlog uzeti u razmatranje.

Borivoja Stevanovića 27 – gledateljka kaže da se na ovoj adresi nalazi dečije igralište I zelena površina na kojima se nalazi puno čišća. Pita da li može da se očisti? (Milena)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da su radovi na grabuljanju lišća na predmetnoj lokaciji u toku.

Radovi na grabuljanju se izvode u skladu sa dinamikom radova JKP “Zelenilo-Beograd“.

 

Kosovska 18 – gledalac kaže da im u zgradi već pet godina curi voda iz  neke cevi i da plaćaju račune za vodu preko 5000 dinara.Dolazili su iz Vodovoda i Gradskog stambenog ali ništa nije urađeno.Pita da li može  Gradsko stambeno da promeni izvođača i da se problem reši? (Aleksandar)

 

Iz JP Gradsko stambeno odgovaraju:

 

JP „Gradsko stambeno“ uvek je reagovalo po svakoj prijavi sa predmetne adrese, blagovremeno i u skladu sa pravilima struke.

 

Poslednju prijavu primili smo 12.01.2023. godine po kojoj je upravnica odmah kontaktirana i u dogovoru sa njom stručna služba je na teren izašla sutradan 13.01.2023. Tom prilikom je utvrđeno da se vodomer okreće čak i nakon zatvaranja ventila neposredno posle vodomera, što direktno upućuje da je problem u nadležnosti JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, o čemu je i upravnica obaveštena na licu mesta.

 

Kada se sprovedu aktivnosti koje su van domena nadležnosti JP „Gradsko stambeno“, stojimo korisnicima na raspolaganju da i u budućem periodu po svakoj prijavi odreagujemo u najkraćem mogućem roku i u skladu sa propisanim nadležnostima.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana