Objavljeno: 10.01.2023. 15:36 Izmenjeno: 10.01.2023. 15:36

Ralja, Sopot – gledalac se žali na nepostojanje pedijatrijske ambulante i ambulante opšte prakse u Ralji kod Sopota. (Zoran) U vezi navedenog predlažemo gledaocu da svoju primedbu i molbu uputi Ministarstvu zdravlja putem veb stranice https://www.zdravlje.gov.rs/ ili putem telefona  011 3616251   Vinogradi, Čukarica – Gledalac pita Da li je planirana rekonstrukcija naselja?   Gledalac je […]

Ralja, Sopot – gledalac se žali na nepostojanje pedijatrijske ambulante i ambulante opšte prakse u Ralji kod Sopota. (Zoran)

U vezi navedenog predlažemo gledaocu da svoju primedbu i molbu uputi Ministarstvu zdravlja putem veb stranice https://www.zdravlje.gov.rs/ ili putem telefona  011 3616251

 

Vinogradi, Čukarica – Gledalac pita Da li je planirana rekonstrukcija naselja?   Gledalac je ukazao na problem devastiranih kocki trotoara, kao i na problem uništavanja zelene površine u naselju, od strane nesavesnih vozača, pa moli za ograđivanje zelenih površina u naselju, naročito u ul. Platana.

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ su Beokomu odgovorili da problem nepropisnog parkiranja u stambenom naselju Cerak vinogradi prisutan je godinama unazad. U nekoliko navrata  pokušano je  postavljanje metalnih  zaštitnih stubova, tražena je i asistencija policije, ali zbog revolta građana radovi su obustavljeni. Problem za nepropisno parkiranje na javnoj zelenoj površini možete proslediti Komunalnoj miliciji. Što se oštećenih kocki trotoara tiče, pitanje je prosleđeno JKP „Beogradske elektrane“ koji su izvodili radove kopanja ulice i trotoara u pomenutom naselju. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledaoca.

 

Cerova ulica, Čukarica – Gledatelj  se žali da u Cerovoj ulici na Čukarici, ne postoje odvodi za kanalizaciju, pa se pri svakoj kiši sva voda sliva u dvorište škole “Ujedinjene nacije”, zbog čega je deci onemogućen ulazak na glavni ulaz škole, jer je isti poplavljen. Gledatelj pita kada će se ovaj problem rešiti?

Iz Dir.za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobijen je sledeći odgovor:

 

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu nisu predviđene aktivnosti na pripremi za izgradnju atmosferske kanalizacije na predmetom području.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada utvrđeni su prioritetni rashodi i investiciona ulaganja za naredni period i u skladu sa tim planirana su sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta. U programu se nalaze zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima, završetak i dovođenje u funkciju objekata čija je izgradnja u toku i realizacija objekata od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

O stanju postojeće infrastrukture potrebno je da se obratite nadležnom JKP Beogradski vodovod i kanalizacija.

Upit je prosleđen dalje prosleđen pomenutom preduzeću. Po dobijanju odgovora, gledalac će biti obavešten.

 

 

Gledateljka je uputila pitanje da su kao izbeglice sa Kosova 2008. godine dobili stan za koji je obećan otkup posle 3 godine. Proces otkupa nije započeo do danas. Intervenisali su kod svih mogućih institucija ali bez rezultata. Kada će početi otkup ovih stanova? (Živana)

 

Za navedeno, potrebno je da se gledateljka lično obrati Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije ili na broj telefona 011 311 72 72.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana