Siniša Mihajlović će biti sahranjen u ponedeljak u Rimu tanjug

Objavljeno: 17.12.2022. 09:36 Izmenjeno: 17.12.2022. 12:13

U subotu od 10 do 17 časova biće otvorena knjiga žalosti u Muzeju FK Crvena zvezda, dok je komemoracija zakazana za dan kasnije. Legende žive večno“, saopštila je Crvena zvezda.
Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić

 

 

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović biće sahranjen u ponedeljak u Rimu, objavila je njegova porodica. Mihajlović je preminuo danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. On se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije, a u jednom trenutku stanje mu se poboljšalo. Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali nažalost bolest se ponovo vratila i srpski trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku. Selektor Srbije Dragan Stojković najavio je danas da će u ponedeljak prisustvovati sahrani, koja će biti održana u Rimu. Od legendarnog srpskog fudbalera opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci. Porodica Siniše Mihajlovića poručila je da će nastaviti da žive sa svom ljubavlju koju im je pružio. „Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesandro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio“, naveli su iz porodice.

Supruga Siniše Mihajlovića: Kada više ne budeš deo mene…

Arijana Rapaćoni Mihajlović, supruga Siniše Mihajlovića, oglasila se prvi put nakon smrti supruga. Ona je na društvenim mrežama objavila fotografiju sa Sinišom Mihajlovićem. „Kad više ne budeš deo mene, iseći ću mnoge zvezdice iz sećanja, tada će nebo biti tako lepo da će se ceo svet zaljubiti u noć“, napisala je Arijana Rapaćoni Mihajlović na Instagramu. Proslavljeni fudbaler je preminuo juče u 53. godini nakon borbe sa leukemijom.

Komemoracija Siniši Mihajloviću u nedelju na stadionu Crvene zvezde

Komemoracija bivšem srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću biće održana u nedelju u 11 časova u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, saopštila je večeras Crvena zvezda. „Danas nas je sve šokirala vest da je Siniša Mihajlović preminuo u 54. godini posle duge borbe sa teškom bolešću. U subotu od 10 do 17 časova biće otvorena knjiga žalosti u Muzeju FK Crvena zvezda, dok je komemoracija zakazana za dan kasnije. Legende žive večno“, saopštila je Crvena zvezda.
Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić Prvi se od Mihajlovića oprostio ministar sporta Zoran Gajić, zatim su se u Knjigu žalosti upisali predsednik kluba Svetozar Mijailović, legende crveno-belih Ratomir Dujković, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, potom čuveni rukometaš Nenad Peruničić, navijači i poštovaoci legendarnog fudbalera. Knjiga žalosti je otvorena do 17 sati.

Gajić: Mladi, ugledajte se na Sinišu Mihajlovića

Ministar sporta Zoran Gajić apelovao je  na mlade da se ugledaju na Sinišu Mihajlovića, jer ga svi sportski uspesi koje je ostvario u karijeri nisu promenili kao osobu. „Sinišu sam prvi put video 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vreme gde su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Videlo se da je to momak koji ima ‘to nešto’, što mi u sportu često kažemo. Niko još ne ume to da definiše ‘to nešto’, ali ono je ostalo do poslednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega. Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista, koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promenili“, napisao je Gajić u Knjizi žalosti povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića. On je naveo da je Mihajlović ostao isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu. „Vidimo to i dan danas. Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili, a to se ne sreće svakodnevno u našem poslu i ovoh prilikom bih apelovao na mlade da se ugledaju na Mihu u smislu osobina koje je imao. Svedoci smo da savremena metodologija treninga i prakse govori o slobodnjacima i centaršutevima, ali vaspitna komponenta kako se odnositi prema obavezama koje javna ličnost ima je veoma važna. Svi sportisti su omiljeni među decom, to je bio slučaj i sa Mihajlovićem“, podsetio je Gajić. Ministar sporta tvrdi da Mihajlovića vrhunac sportske karijere nije mogao da pokvari. „Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto što vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini“, podvukao je Gajić.

Mijailović: Mihino dečačko radovanje i trk ka severu ostaće nam zauvek u sećanju

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni srpski trener i fudbaler prerano otišao iz života i sporta. Mijailović se među prvima upisao u knjigu žalosti koja je otvorena povodom smrti Mihajlovića, koji je preminuo juče u Rimu. „Otišla je jedna od najvećih zvezda tima koji se popeo na vrh Evrope i sveta, mladić koji se u svojoj 23. godini okitio sa dva najveća klupska trofeja. Prerano je otišao iz života, sporta, fudbala, kome je toliko dao. Siniša je kao mlad dečak došao u Zvezdu iz Vojvodine sa kojom je osvojio šampionsku titulu, ušao u jedan tim, koji je već bio formiran i grabio ka rezultatu koji je te godine i postigao. Mihajlović je bio veoma vezan za fudbal, voleo ga je svim srcem i toliko je energije bilo u njemu da su i stariji igrači koji su vremenski duže bili u Crvenoj zvezdi mogli da budu inspirisani njegovim zalaganje i odnosom prema fudbalskoj igri, ali i obavezama. Bio je voljen od svih, navijača, trenera, ljudi koji su u to vreme bili u upravi“, naveo je Mijailović. On je podsetio da je Siniša Mihajlović uvek bio nasmejan. „Završavajući svoju karijeru u Crvenoj zvezdi, on je nastavio sa velikim uspehom da igra, da se usavršava, a kasnije je i u svom trenerskom poslu napravio takođe zapažene uspehe. Bitno je napomenuti da je pored toga što je postigao u fudbalu bio veliki čovek, jer je brinuo o svom životu, osposobljavao se, formirao brojnu porodicu. Zajedno je sa svojom suprugom izveo na pravi put najveće blago, svoju decu. Možemo svi koji smo u nekom trenutku sarađivali sa njim biti ponosni na to što smo imali priliku da ga upoznamo, da sarađujemo sa njim i da učestvujemo u svim njegovim radostima i radostima koje je on nama priređivao. Opraštamo se od Siniše, ali će se Zvezda potruditi da trajno obeleži njegovo prisustvo na ovom stadionu i uopšte u svojoj zvezdaškoj porodici, u kojoj je on imao istaknuto mesto“, poručio je Mijailović. Predsednik Crvene zvezde je podsetio da je Mihajlović svim navijačima „crveno-belih“ priredio neponovljive radosti. „Ne može se izdvojiti najlepša uspomena na Mihajlovića, teško je odlučiti da li je to druženje koje smo imali kroz razne utakmice. Njegova prepoznatljiva radost i za mene dečačko radovanje je ipak nešto što će svima nama ostati u sećanju, kada svojom bombom pogodi iz velike daljine gol, kao i trk prema severu, to svakom zvezdašu ostavlja nezaboravan utisak i urezuje se trajno u pamćenje. Posle toliko godina i dan danas mogu da zamislim tu sliku, a ona nije bila samo jednom, više puta se ponavljala i svaki put je izazivala takva osećanja“, rekao je predsednik Mijailović. Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić. Knjiga žalosti je otvorena do 17 sati, a komemoracija će biti održana sutra od 11 sati u Medija centru stadiona Rajko Mitić.

Aćimović: Verujem da će sećanje na Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama

Nadam se i verujem da će sećanje na Sinišu Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama, rekao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Jovan Aćimović povodom smrti legendarnog srpskog igrača i trenera. Mihajlović je preminuo juče u Rimu 54. godini posle dugogodišnje borbe sa leukemijom. Jovan Aćimović se danas upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića. „Mogu da kažem da je najbolji među nama otišao. Gubitak je najveći svakako za Sinišinu porodicu, ali se svi osećaju kao da je jedan deo nas izgubljen. Uvek je bio prisutan kao čovek i igrač, njegov duh je provejavao u sportu i biće večno upamćen. Nadam se i verujem da će sećanje na Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama. Iako ga život apsolutno nije mazio, u kratkom periodu je uspeo da izbori veličanstvenu karijeru. Njegov primer svima treba da služi kao zvezda vodilja. U sportu ima mnogo trenutaka koji se pamte, kao što je upravo fotografija Mihajlovića vezana za veliki događaj na Marakani. Fudbal u svojoj suštini ima radovanje i tugu. Oba osećanja kada je Siniša u pitanju nadilaze prosečnu emociju koja većina igrača nose u sebi“, rekao je Aćimović. Legendarni igrač Crvene zvezde Ratomir Dujković podsetio je da je i on rođen u Borovu. „Velika žal zbog svega što se desilo. Obojica smo rođeni u Borovu, jedno vreme karijere smo proveli zajedno, iako sam ja ranije otišao u Crvenu zvezdu. Međutim, družili smo se, viđali i mnogo me boli sve ovo, znajući i Sinišinu celu porodicu. Zvezda bi trebalo da počne da razmišlja kako da obeleži Sinišu za sva vremena, jer je pomogao da se napravi najveći rezultat u istoriji kluba“, rekao je Dujković, koji se takođe upisao u Knjigu žalosti. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Stanislav Karasi tvrdi da je „krivac“ što je Mihajlović došao u redove „crveno-belih“. „Još dok sam bio u Borovu, preporučio sam ga da dođe u Zvezdu, ali prvi put nije uspelo. Posle nekoliko dana sam se čuo sa Miloradom Kosanovićem koji je bio trener Vojvodine i rekao mu da ode do Borova, jer tamo stasava vrhunski fudbaler. On je otišao tamo i doveo ga u Vojvodinu. Par dana kasnije me je zvao i rekao da je Miha pravi „bombarder“. Sve to sam dobro znao, jer sam ga svaki dan gledao kako se razvija. Drugi put smo uspeli da dovedemo Mihu u Zvezdu. Kule i ja smo, nakon što nam je Džaja dao zeleno svetlo, krenuli na jednu utakmicu da ga gledamo. Kule je bio oduševljen. U povratku nam se desio peh, pukla nam je „šoferka“, ali smo doneli Džaji dobre vesti, a on ga je kasnije otkupio“, naveo je Karasi posle upisivanja u Knjigu žalosti. On je podsetio da mu je drago što je Mihajlović igrao za Crvenu zvezdu. „I ne da je igrao, nego je napravio neverovatnu karijeru. Sve što je uradio u Zvezdi je bilo fantastično. On je sinonim za trofeje, bio je prvak u Vojvodini, a potom u Zvezdi. Narod ga je voleo, a to je u fudbalu najvažnije. Poznavao sam mu dobro i oca, družili smo se u Borovu… Kada je fudbal u pitanju, mislim da sam nezgodan tip i drugačije gledam na neke stvari od većine mojih drugara, ali Mihi sam se uvek divio i zaista je pravdao moje poverenje. Čak i kada je igrao slabije, govorio sam mu da se to dešavalo i Peleu i Maradoni. Naježio sam se dok pričam o ovome, ne mogu da verujem da se ovo desilo. Neka mu je večna slava“, zaključio je Karasi. Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić. Knjiga žalosti je otvorena do 17 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana