Objavljeno: 16.12.2022. 10:52 Izmenjeno: 16.12.2022. 10:52

  Zemun , Vojni put – Gledateljka pita zašto vodovod očitava vodomere svakih 6 meseci? Posle poslednjeg očitavanja dobili su ogromne račune iako svako ima svoj vodomer. Pita mogu li vodomeri da se očitavaju mesečno kao strujomeri jer sigurno nisu potrošili prikazanu količinu vode? (Snežana)   Iz JKP BVK odgvaraju:   U Odluci od prečišćavanju […]

 

Zemun , Vojni put – Gledateljka pita zašto vodovod očitava vodomere svakih 6 meseci? Posle poslednjeg očitavanja dobili su ogromne račune iako svako ima svoj vodomer. Pita mogu li vodomeri da se očitavaju mesečno kao strujomeri jer sigurno nisu potrošili prikazanu količinu vode? (Snežana)

 

Iz JKP BVK odgvaraju:

 

U Odluci od prečišćavanju i distribuciji vode, članom 39 propisano je da komunalno preduzeće vrši redovnu kontrolu vodomera dva puta godišnje.

BVK nastoji da nakon završenog kruga čitanja otpočne novo očitavanje brojila, tako da u toku jedne kalendarske godine bude od 4 do 6 krugova očitavanja vodomera. Po potrebi službenici čitačke službe izlaze na teren i radi vanrednog očitavanja. Potrošačima se ispostavljaju mesečni računi na osnovu očitanog stanja, a u periodu u kom nije obavljeno čitanje, račun se formira na osnovu prosečne potrošnje između dva očitavanja.

Korisnici mogu jednom mesečno sami da očitaju i jave stanje na vodomeru Službi čitanja vodomera na telefon 3402-069 ili elektronski na adresu info@bvk.rs.

 

 

Gledateljka pita da li može da se izmeni trasa linije 51 tako da bude kružna po naselju Bele vode preko ulice Braće Vučković  jer od Vodovodske do Trgovačke ulice nemaju vezu sa domom zdravlja što predstavlja problem starijim licima? (Nada)

 

Iz sekretarijata za Javni Prevoz odgovaraju:

 

U postojećoj situaciji, najveći broj korisnika javnog prevoza iz ulice Braće Vučković nalazi u zoni prihvatljive pešačke dostupnosti linijama JLPP koje saobraćaju duž ul. Belo vrelo, Trgovačka i Vodovodska. Takođe vas obaveštavamo, da bilo koja izmena koja bi se ticala uspostavljanja ili izmene trase linija JLPP zahteva istraživanje želja i protoka putnika.

 

U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz u narednom periodu planira izradu studije „Reinženjering mreže linija JLPP“. Krajnji rezultat ove studije treba da bude racionalizacija postojećih kapaciteta i poboljšanje usluge prevoza tamo gde se konstatuje potreba za time, nakon čega očekujemo konačne podatke i u vezi sa mogućim i opravdanim promenama u trasama i organizaciji linija JLPP na teritoriji grada Beograda. Izrada studije planirana je za drugu polovinu naredne kalendarske godine i pre konačnih rezultata ove studije druge izmene na mreži linija JLPP osim privremenih zbog radova i planskih usled širenja saobraćajne mreže neće biti predmet realizacije.

 

Gledalac  sa Kanarevog brda pohvaljuje vozača autobusa na liniji 48 gospođu Juliju za izuzetno pažljivu I udobnu vožnju do Slavije. (Budimir)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Javni prevoz putnika na liniji 48 (Železnička stanica Pančevački most – Miljakovac 3) obavlja konzorcijum privatnih prevoznika „Ariva Litas“. Dostavljena pohvala putnika biće dostavljena pomenutom konzorcijumu privatnih prevoznika.

 

Sekretarijat za javni prevoz se zahvaljuje na ukazanom.

 

 

 

Gledaoca zanima zašto treba da plati porez na imovinu, koji je već plaćen? Sve 4 rate za ovu godinu su platili, ali receno im je da neko novo rešenje za porez treba da se plati, ne znaju o čemu se radi? (Predrag)

 

Iz Sekretarijata za javne prihode odgovaraju:

 

Godišnji porez na imovinu se utvrdjuje rešenjem Sekretarijata za javne prihode a plaća se u rokovima koji su propisani Zakonom o porezima na imovinu.

I utvrdjivanje poreza i uplate po tom rešenju evidentiraju se u poreskom računovodstvu na analitičkoj katici pojedinačnog obveznika tek nakon dostavljanja rešenja u skladu sa propisima.

Poreski obveznik ima pravo da izvrši uvid u stanje na svom računu javnih prihoda i ukoliko smatra da postoji greška, dostavi obrazloženi prigovor i dokaze.

Adrese, kontakt telefoni I mejlovi svakog odeljenja Sekretarijata za javne prihode nalaze se na internet strani Grada Beograda i ovog Sekretarijata.

Dakle, porez na imovinu se utvrdjuje jednom godišnje,  ukoliko se nisu desile promene na nepokretnosti koji zahtevaju donošenje novog rešenja, pri čemu postoji pravni kotinuitet.

S obzirom da gledalac ne zna o čemu je reč, i traži od Vas da saznate, obaveštavamo Vas da je potrebno da ode u nadležno odeljenje Sekretarijata ili poštom dostavi pisani prigovor na koji će dobiti odgovor u kome će mu se objasniti njegova poreskopravna situacija i sve drugo što ne zna.

Porez koji je plaćen ne može se ponovo naplaćivati.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana