Objavljeno: 14.12.2022. 12:51 Izmenjeno: 14.12.2022. 12:51

Gledatljka ima pitanja za gradsko zelenilo,ima orah ispred kuće,osušio se , pašće, on se nalazi u parkiću između ulica Koste Manojlovića I Mihaila Šolohova u Borči, tu postoji I hrast koji se upetljao sa žicama od struje, zvali su zelenilo, nista nije rečeno? (Ružica)   Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:   Obaveštavamo vas da su […]

Gledatljka ima pitanja za gradsko zelenilo,ima orah ispred kuće,osušio se , pašće, on se nalazi u parkiću između ulica Koste Manojlovića I Mihaila Šolohova u Borči, tu postoji I hrast koji se upetljao sa žicama od struje, zvali su zelenilo, nista nije rečeno? (Ružica)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo vas da su radovi na seči suvih grana koje gravitiraju ka   elektroinstalacionoj mreži, na lokaciji koju navodite u planu da budu izvršeni do kraja nedelje.

 

 

Novi Beograd,ul. Narodnih heroja 10 stan 2. – Gledateljka  kaže da je pukla cev od kišne kanalizacije I da joj voda ulazi u stan.To su potvrdili iz Gradskog stambenog gde su rekli  da je cev pukla u dužini od 37 cm I posle toga su otišli I ništa više  nije urađeno. Pita kada će ta cev biti popravljena jer joj je već  jednom zbog nje bio poplavljen stan? (Milica)

 

Iz JP Gradsko stambeno odgovaraju:

 

Povodom pitanja koje ste nam uputili elektronskom poštom, obaveštavamo Vas da je stručna služba preduzeća izvršila potrebne radove – promenjena je cev nakon čega je finalizacijom radova u potpunosti otklonjen opisani problem.

 

 

Gledalac kaže da je supruga podnela zahtev za razvod braka u kući sa dva stana I u jednom stanu isključila struju tako što je tražila od EDB da odnesu strujomer koji se na nju vodi. Pita koja su njegova prava da ponovo privremeno priključi struju do okončanja brakorazvodne parnice? Kuća I strujomeri se vode na suprugu (Radovan)

 

Po ovom pitanju gledalac je dobio odgovor 1.11.2022. godine od strane EDB I isti ponavljamo u celosti:

Saglasno odredbi člana 5. Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom („Sl. glasnik RS“, broj 63/2013, 91/2018) , uz zahtev za izdavanje odobrenja za ponovno priključenje objekta ili stana u objektu, po ED broju koji je  odjavljen, prilaže se dokaz o pravu svojine na objektu. Aktivnu legitimaciju u tom  upravnom postupku može imati samo vlasnik objekta ili jedan od suvlasnika , uz overenu (kod notara) saglasnost drugog suvlasnika.

Nije predviđena mogućnost privremenog priključenja objekata ili delova objekta dok se ne završi sudski postupak. Činjenica postojanja sudskog spora, koji je u toku, predstavlja prethodno pitanje u upravnom postupku izdavanja odobrenja za ponovno priključenje  (ukoliko je pokrenut ) i razlog je za prekid postupka do pravnosnažnog okončanja sudskog spora, saglasno odredbama Zakona o opštem upravnom postupku („Sl. glasnik RS“, broj 18/2016, 95/2018-autentično tumačenje).

Nakon donošenja pravnosnažne odluke nadležnog suda o prethodnom pitanju , kojom je utvrđeno vlasništvo supružnika na objektu ili delovima objekta,  vlasnik stana može podneti zahtev za ponovno priključenje.  Uz zahtev prilaže dokaz o vlasništvu i dokaze o plaćenim republičkim administrativnim taksama za podnošenje zahteva i za donošenje rešenja.

Bele vode –  ima samo jedan autobus 51 na mestu gde zivi gledateljka kod skole Miroslava Antica, ulica Brace Vuckovic.Da li moze da se poboljsa frekventnost vozila 51 ili da kruži po naselju. (Nada)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana