Objavljeno: 29.11.2022. 13:31 Izmenjeno: 29.11.2022. 13:31

  Dr.Ivana Ribara 77 – Gledateljka kaže da joj je od strane EDB zamenjen strujomer posle reklamacije da troši mnogo struje.Posle baždarenja skupa struja je još više uvećana i smatra da brojilo nije dobro baždareno jer u stanu živi sama  sigurno ne troši toliko struje.Traži da EDB ponovo  ispita brojilo. (Draga)   Iz EDB-a odgovaraju: […]

 

Dr.Ivana Ribara 77 – Gledateljka kaže da joj je od strane EDB zamenjen strujomer posle reklamacije da troši mnogo struje.Posle baždarenja skupa struja je još više uvećana i smatra da brojilo nije dobro baždareno jer u stanu živi sama  sigurno ne troši toliko struje.Traži da EDB ponovo  ispita brojilo. (Draga)

 

Iz EDB-a odgovaraju:

 

Ekipa Ogranka Elektrodistribucija Zemun uradila je kontrolu mernog mesta EDB 341039951, merni uređaj br. 10010039, na instalaciji od 15.4.2022. godine, u roku overe. Zatečeno trenutno stanje potrošnje na mernom uređaju odgovara stanju čitanja u redovnom ciklusu čitanja potrošnje od 1-6. u mesecu. Merno mesto je ispravno. Potrošač je upućen da ukoliko sumnja u ispravnost mernog uređaja koji je u upotrebi (u roku overe), može da podnese zahtev za vanredni pregled merila i izdavanje izveštaja o pregledu,  Direkciji za mere i dragocene metale u Beogradu, ul. Mike Alasa br. 14.

 

Gledalac pita kada će se urediti Mirijevski potok? (Miša)

 

Iz JP Beogradvode odgovaraju:

 

Mirijevski potok  je jedan od skoro dvestotine bujičnih vodotokova na teritoriji grada Beograda. Protiče kroz dve beogradske opštine – Zvezdaru i Palilulu i nakon što prođe ispod Višnjičke ulice uliva se u dunavski Rukavac odeljen od glavnog toka Dunava Adom Hujom. Osim što je prirodni vodotok Mirijevski potok služi i kao kolektor kanalizacije što izaziva ekološke probleme duž njegovog toka.

 

Kroz Program upravljanja vodnim objektima za uređenje vodotoka i zaštitu od poplava, erozije i bujica na vodama II reda na teritoriji grada Beograda, koji finansira grad Beograd – Sekretarijat za privredu, održava se najnizvodniji deo Mirijevskog potoka od Višnjičke ulice do uliva u Dunav.

 

Deo potoka od izlaska iz kolektora do Višnjičke ulice je „napadnut“ bespravnom izgradnjom i „divljim“ kanalizacionim priključcima i skoro je nemoguće vršiti održavanje, tj. ne može se prići mašinama samom potoku. Po nalogu Sekretarijata za inspekcijske poslove i Sekretarijata za privredu JVP “Beogradvode” su više puta vršile hitne intervencije – čišćenje potoka uzvodno od Višnjičke ulice do početka zacevljenja, tamo gde je to moguće.

 

Lokalna samouprava zna kakav ekološki problem predstavlja Mirijevski potok po žitelje tog naselja i otuda je u proteklom periodu pokrenula više radova na njegovom uređenju kao što su zacevljenje Mirijevskog potoka u dužini od 170 m od ulice Matice Srpske do ulice Marije Crnobori od km 2+193 do km 2+428 (investitor Sekretarijat za privredu), zacevljenje potoka u sklopu izgradnje Mirijevskog bulevara (investitor Direkcija za izgradnju grada Beograda). Od ulice dr Drage Ljočić do ušća u Dunav Mirijevski potok teče otvorenim tokom u koritu urađenom po projektu iz 1976.godine. Na tom delu toka je niklo više nelegalnih naselja i objekata što sprečava održavanje tako što u najvećem delu onemogućava čišćenje i održavanje samog potoka. Za rešavanje ovog problema potrebno je izraditu projektnu dokumentaciju koja bi dala rešenje za regulaciju potoka pa tek onda pristupiti izgradnji.

 

Gledalac kaže da je pre tri godine podneo zahtev za uknjiženje stana na Bežanijskoj kosi i do danas ništa nije urađeno. Pita šta da radi?(Vojin)

 

Preporučujemo gledaocu da se za rešavanje ovog pitanja obrati INFO centru na telefon 011/6355 – 600 koji pruža informacije o statusu predmeta na osnovu uvida u elektronsku Pisarnicu, uvida u elektronsku bazu podataka eKatastar kao i na osnovu aplikacija eZakazivanje, ePrimedbe na rad katastra, Elektronska oglasna tabla i RGZ Online podrške.

Gledalac takođe može podneti primedbu na rad Službe za katastar nepokretnosti preko meila office@rgz.gov.rs

 

Borča – Gledateljka se žali da je ulica Mihajla Šolohova uvek puna blata, lišća, vode, da li može da se opere? (Ljuba)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Ekipe JKP” Gradska čistoća” izašle su na teren i utvrdile da je ulica Mihaila Solohova na opstini Palilula cista. Inače, od 15.novembra na snazi je zimski režim pranja beogradskih ulica, sto znaci sa se ulice peru vanredno kada vremenski uslovi to dozvole i kada je spoljasnja temperatura iznad 4 stepena Celzijusovih.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana