Objavljeno: 25.11.2022. 09:58 Izmenjeno: 25.11.2022. 09:58

Gledateljka pita zašto su sklonjene đubrijere iz parka u Čelebićkoj ulici? (Gordana)   Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane JKP Gradska čistoća i isti može pronaći na sajtu Studija „B“   Gledalac pita kakva je penziona politika oko prevremenog odlaska u penziju i da li će se to nešto promeniti […]

Gledateljka pita zašto su sklonjene đubrijere iz parka u Čelebićkoj ulici? (Gordana)

 

Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od strane JKP Gradska čistoća i isti može pronaći na sajtu Studija „B“

 

Gledalac pita kakva je penziona politika oko prevremenog odlaska u penziju i da li će se to nešto promeniti u narednom periodu? (Miodrag)

 

Iz PIO fonda odgovaraju:

 

U skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, svim korisnicima koji su podneli zahtev i ostvarili pravo na prevremenu starosnu penziju, obračunat iznos visine penzije se trajno umanjuje za 0,34 odsto za svaki mesec pre navršenih godina života propisanih za sticanje prava na starosnu penziju.

 

 

 

U Simićevoj broj 9 stan 2 na Senjaku peti  dan kako nemaju grejanje, zvali su elektrane, bez pomoći? (Ivan)

 

Po ovom pitanju gledalac je dobio odgovor 23.11.2022. godine i upućen je da se obrati Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija potrošača (u vezi sa isporukom toplotneenergije) na telefon- 011/2093-011

 

 

Resnik, opština Rakovica, Mandrinska ulica –  problem sa  gradskom cistoćom, kontejneri od polovine ulice se ne prazne, puni su.  Da li neko može da reaguje? (Milan)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Ekipa JKP „Gradska čistoća“ izašle su na teren i kada je reč o lokaciji Mandrinska ulica u naselju Resnik na opštini Rakovica, sugrađanima su na tom delu opštine podeljene PVC kante za odlaganje komunalnog otpada, a kontejneri uklonjeni u toj ulici. Sugrađani su dužni da određenim danima iznesu kante ispred svojih dvorišta, jer radnici preduzeća ne smeju ulaziti na privatan posed kako bi ispraznili sudove. U slučaju da kante u previđeno vreme za pražnjenje nisu ispred kapija, one ne mogu biti ispražnjene, kao ni u slučaju kada nepriposino parkirana vozila onemogućavaju prilaz kamionima JKP „Gradska čistoća“.

 

 

Ul.13.oktobra,preko puta br.11,Resnik-Na tom mestu postoji stajalište ali ljudi tj.odrasli i deca koja idu u škole,vrtiće ne mogu tu da stoje zato što je velika voda i blato.Tu inače staju 3 autobusa gradskog prevoza:47,94,504 ali ne mogu da priđu tj teško i taj problem imaju već 2,3 godine.Pita može li da se uredi i postavi nadstrešnica? (Zorica)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijanju odgovora

Gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana