Objavljeno: 21.11.2022. 14:15 Izmenjeno: 21.11.2022. 14:15

 U Čelebićkoj ulici sklonjenje su sve đubrijere iz parka, tu šetaju psi I nema gde da se odloži otpad. Da li zelenilo ili gradska čistoća može  nesto da uradi? (Goran) Po ovom pitanju JKP Zelenilo Beograd je već dostavilo odgovor 12.10.2022. godine i isti ponavljamo u celosti:   Na predmetnoj lokaciji JKP „Zelenilo-Beogad“ godinama se […]

 U Čelebićkoj ulici sklonjenje su sve đubrijere iz parka, tu šetaju psi I nema gde da se odloži otpad. Da li zelenilo ili gradska čistoća može  nesto da uradi? (Goran)
Po ovom pitanju JKP Zelenilo Beograd je već dostavilo odgovor 12.10.2022. godine i isti ponavljamo u celosti:

 

Na predmetnoj lokaciji JKP „Zelenilo-Beogad“ godinama se suočava sa problemom neadekvatnog korišćenja parkovskih đubrijere, pa se one brzo pune i ne mogu da prihvate sitan otpad za koji su namenjene.  Na taj način se otežava uspostavljanje komunalnog reda i dolazi do deponovanja veće količine smeća.

 

Iz navedenog razloga, đubrijere su uklonjene, a u narednim danima, u neposrednoj blizini ove površine, JKP „Gradska čistoća“ postaviće kontejnere koji su većih dimenzija, pa samim tim mogu i da prime veće količine smeća koje se neće rasipati po zelenim površinama. Pražnjenje kontejnera će takođe vršiti JKP „Gradska čistoća“.

 

Zahvaljujemo Vam se na razumevanju.

 

Gledateljka se žali na neprijatan vazduh u Kaluđerici koji potiče od loženja, ali najviše od potoka gde se sliva kanalizacija i taj problem traje već 30 godina, da li može da se reši? (Ljiljana)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Završena je izrada Idejnog rešenja kanalisanja naselja Kaluđerica i pred nadležnom službom za katastar nepokretnosti pokrenuti su postupci deobe katastarskih parcela u cilju formiranja građevinske parcele za regulaciju Kaluđeričkog potoka. Po okončanju postupaka u katastru nepokretnosti, planiraće se dalje aktivnosti na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i izradi tehničke dokumentacije.

Idejnim rešenjem planira se najveći deo sekundarne mreže naselja Kaluđerica i manji deo naselja Leštane, koje gravitira Kaluđeričkom potoku. Takođe, idejno rešenje obrađuje i primarne objekte, kao što su lokalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Kaluđerica i deonicu Bolečkog kolektora.

Kaluđerica,Volgina 26 – gledalac  je još 20.10.2022. godine podneo zahtev za zamenu strujomera u EDB-u ul.Vojvode Dragomira I do sada niko nije došao da ga zameni. Pita kada će strujomer biti zamenjen? (Milorad)

Iz EDB odgovaraju:

U vezi vašeg upita, obaveštavamo vas da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Beograd centar 17.11.2022. zamenile predmetni merni uređaj na adresi Volgina 26 u Kaluđerici .

Brojilo br. 4206805 poslato je na ispitivanje.

Gledalac kaže da ne radi javno osvetljenje na prilazima Pančevačkom mostu.Pita kada će biti popravljeno? (Zoran)

Iz JKP Javno osvetLjeNje odgovaraju:

Održavanje predmetne instalacije javnog osvetljenja nije u nadležnosti JKP“Javnog osvetljenja“ Beograd, te nismo u mogućnosti da reagujemo na   način kako se očekuje.

Beokom je pitanje prosledio JP Putevi Srbije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana