Objavljeno: 10.11.2022. 10:39 Izmenjeno: 10.11.2022. 10:39

Sremčica – Gledalac pita kada će da se očiste zatrpani kanali u Beogradskoj ulici na raskrsnici sa Goričkom I Obrenovačkom ulicom? (Slobodan) Iz GO Čukarica odgovaraju:   Trenutno se izvode radovi u Beogradskoj ulici  na uređenju kanala za prijem atmosferskih voda (kišne kanalizacije). Radovi  se izvode, po nalogu Saobraćajne inspekcije  Grada , s obzirom na […]

Sremčica – Gledalac pita kada će da se očiste zatrpani kanali u Beogradskoj ulici na raskrsnici sa Goričkom I Obrenovačkom ulicom? (Slobodan)

Iz GO Čukarica odgovaraju:

 

Trenutno se izvode radovi u Beogradskoj ulici  na uređenju kanala za prijem atmosferskih voda (kišne kanalizacije). Radovi  se izvode, po nalogu Saobraćajne inspekcije  Grada , s obzirom na to da se, u iste ispušta fekalna kanalizacija, te je inspekcija dala nalog JP „Putevi Beograda“ da se u Beogradskoj ulici od brojeva 91-109 i od 171-177,  očisti putni kanal i pripadajući odvodi, radi oticanja atmosferskih voda. Radovi se izvode na ovim lokacijama, jer je utvrđeno, od strane inspekcije, da je najveći problem sa izlivanjem fekalne kanalizacije u kanale, upravo u tom delu ulice.

 

Povodom navedenog pitanja , potrebno je da se građanin obrati Saobraćajnoj inspekciji Grada,kao i u prethodnom slučaju, koja je nadležna, kako bi  utvrdila stanje radi daljeg postupanja.
 

Barajevo – Gledateljka pita kada će biti uveden vodovod u naselju Guberevac? (Mira)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Snabdevanje vodom naselja Guberevac planirano je iz pravca naselja Lisović (opština Barajevo), gde je planirana izgradnja rezervoara „Dubrava“. U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju rezervoara Dubrava u naselju Barajevo, a iz ovog rezervoara će se snabdevati naselje Guberevac na teritoriji opštine Sopot. Po završetku izrade tehničke dokumentacije planiraće se sredstva za izgradnju rezervoara Dubrava.

 

Od objekata na teritoriji naselja Lisović, koji su neophodni za izgradnju vodovodnog sistema u naselju Guberevac, do sada je izgrađen cevovod iz pravca rezervoara „Vreline Gaj“ do lokacije gde je planiran rezervoar „Dubrava“. Po izgradnji rezervoara „Dubrava“ planiraće se aktivnosti na izgradnji sekundarne mreže u naselju Guberevac.

Gledateljka kaže da je skinuta nadstrešnica pre izvesnog vremena na Kanarevom brdu kod 5.ekonomske škole na liniji 42. Pita kada će biti vraćena? (Zorica)

 

Iz Sekretarijata za Javni Prevoz odgovaraju:

 

Pomenutu nadstrešnicu na stajalištu „Peta ekonomska“ (šifra stajališta 491), postavila je Gradska opština Rakovica. Zbog neadekvatnog stanja nadstrešnice i bezbednosti po putnike, izvršeno je njeno uklanjanje.

S obzirom na postojeće saobraćajno-tehničke uslove, posebno širinu trotoara na pomenutoj lokaciji, trenutno se ne razmatra postvljanje nadstrešnice.

 

 

 

Gledateljka pita može li da se uradi stepenište od ulice Žrtava bombardovanja do Surčinske ulice (da bi mogli da idu na autobusku stanicu)? (Milica)

 

Iz GO Novi Beograd odgovaraju:

Potrebno je da podnosilac precizira tačnu adresu i najbliži kućni broj gde počinje stepnište kako bi se utvrdilo o kakvom stepeništu radi, ko je pravio stepenište i u čijoj je nadležnosti održavanje.

Podosilac se sa predlogom može obratiti i GO Novi Beograd

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana