Objavljeno: 20.10.2022. 13:57 Izmenjeno: 20.10.2022. 13:57

Gledateljka pita:  Čelebićki park, prvo su ubačene đubrijere, pa  su odnete. PItanje je da je to sve rađeno od novca građana koji nisu ni pitani i sada isto bez pitanja se izbacuju đubrijere. Ko to sve plaća, gde je novac od toga. I gde će se odlagati đubre.(Gordana)   Po ovom pitanju gledateljka je već […]

Gledateljka pita:  Čelebićki park, prvo su ubačene đubrijere, pa  su odnete. PItanje je da je to sve rađeno od novca građana koji nisu ni pitani i sada isto bez pitanja se izbacuju đubrijere. Ko to sve plaća, gde je novac od toga. I gde će se odlagati đubre.(Gordana)

 

Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor 12.10.2022.godine od strane JKP Zelenilo Beograd i isti ponavljamo u celisti:

 

Na predmetnoj lokaciji JKP „Zelenilo-Beogad“ godinama se suočava sa problemom neadekvatnog korišćenja parkovskih đubrijere, pa se one brzo pune i ne mogu da prihvate sitan otpad za koji su namenjene.  Na taj način se otežava uspostavljanje komunalnog reda i dolazi do deponovanja veće količine smeća.

 

Iz navedenog razloga, đubrijere su uklonjene, a u narednim danima, u neposrednoj blizini ove površine, JKP „Gradska čistoća“ postaviće kontejnere koji su većih dimenzija, pa samim tim mogu i da prime veće količine smeća koje se neće rasipati po zelenim površinama. Pražnjenje kontejnera će takođe vršiti JKP „Gradska čistoća“.

 

Zahvaljujemo Vam se na razumevanju.

 

Stepojevac – gledateljka kaže da ne radi ulično osvetljenje u ul. Spasenije – Cane Babović od broja 16-38. Pita kada će biti popravljeno?(Dobrinka)

 

Iz JKP Javno osvetljenje odgovaraju:

 

Zahvaljujemo na dostavljenoj informaciji.

Uvidom u bazu podataka primljenih reklamacija građana, konstatovano je da prijava ne postoji za predmetnu lokaciju. Ekipe JKP“Javno osvetljenje“Beograd će reagovati blagovremeno, u skladu sa mogućnostima, kako bi instalacija javnog osvetljenja ponovo bila u funkciji.

 

Braće Jerković, ulica Piva Karamatijevića, problem je kanalizaciji, u šahti ispred zgrade, koja se puni  tj prazni tokom godine, sada gradsko stambeno kaže da to nije njihova nadležnost, a i vodovod kaže da to nije njihovo problem.  Gradsko stambeno kaže javite se inspekciji, dolazila je inspekcija i kažu da je to posao Gradskog stambenog. Problem je što se zna da prva revizija do zgrade je od Stambenog ostale su od Vodovoda i kanalizacije. Dok se oni prepucavaju ljudima se fekalna kanalizacija izliva u stan. Pre to nije bilo problema dodju ekipe pročiste šahtove i sve bude ok.(Mladen)

 

Da bi na ovo pitanje mogli zatražiti odgovor od nadležnih institucija potrebno je da gledalac dostavi tačnu adresu (Ulicu i broj zgrade) gde se nalazi pomenuti šaht na osnovu čega odgovarajuće ekipe mogu izaći na teren i utvrditi prirodu kvara i nadležnost.

 

Kanarevo brdo, Gledatelj želi da ukaže na propust, na mnogim stajalištima za autobuse broj koji stoji za busplus, *011*  toliko je sitan da ne može da se vidi, mislim da pričamo o broju za koji salje info kada dolaze autobusi.(Budimir)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana