Objavljeno: 28.09.2022. 14:51 Izmenjeno: 28.09.2022. 14:51

Palilula, Srpskog husarskog puka – gledalac moli da se sanira ulegnuće na parkingu kao i na trotoaru. (Tomislav)   Molimo gledaoca da dostavi dopunu pitanja, tačnije potrebno je da dostavi kućni broj u blizini kojeg se nalaze oštećenja kolovoza koje je potrebno sanirati.     Gledalac pita da li će građani kojima je odvajano od […]

Palilula, Srpskog husarskog puka – gledalac moli da se sanira ulegnuće na parkingu kao i na trotoaru. (Tomislav)

 

Molimo gledaoca da dostavi dopunu pitanja, tačnije potrebno je da dostavi kućni broj u blizini kojeg se nalaze oštećenja kolovoza koje je potrebno sanirati.

 

 

Gledalac pita da li će građani kojima je odvajano od plate  za stambenu izgradnju, ikada moći da dobiju stan. Konkretno, od njegove plate je oduzimano 36 godina, a njegovoj supruzi 32 i nisu  dobili stan, već žive kao podstanari u predgrađu, a on se u međuvremenu penzionisao. (Marko)

 

Uprkos želji da pomognemo u rešavanju problema na koji gledalac ukazuje, na žalost, nismo u mogućnosti da izađemo u susret njegovom zahtevu, imajući u vidu to da rešavanje problema nije u nadležnosti grada Beograda.

 

 

Zvezdara, Konjarnik, Danice Marković 13 – Gledateljka želi da prijavi komsije sa četvrtog sprata, koji su otvorili nelegalnu firmu za pranje i sušenje veša. Ona moli da se pošalje inspekcija i da se ovom teroru, nemaru i nepoštovanju stanara stane na put. (Miroslava)

 

Prijava naše gledateljke zavedena je u komunalnoj opštinskoj inspekciji GO Zvezdara, Predmet *0*43047-172098/2022.

S obzirom na to da Inspektorat za rad, koji se nalazi pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kontroliše neregistrovane firme, naša gledateljka može da im podnese prijavu za obavljanje neregistrovane delatnosti.

 

 

Voždovac, Beli Potok – Gedateljka pita kada će biti donet detaljan urbanistički plan za ovo naselje. (Zorica)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovorili su da, prema Planu generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave – Grad Beograd, celine I-XIX), naselje Beli Potok pripada području za koje se sprovođenje vrši neposrednom primenom pravila građenja i nije potrebno raditi plan detaljne regulacije.

Šta je sa vozom do Pančeva? Da li će i kada proraditi? (Dobrosav)

 

Kako su nam odgovorli iz Sekretarijata za javni prevoz, ovaj sekretarijat je nadležan za organizaciju javnog linijskog prevoza putnika na administrativnoj teritoriji grada Beograda.

BG: voz predstavlja podsistem javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, koji funkcioniše u okviru Integrisanog tarifnog sistema (ITS) i u BG:voz-u važe iste vrste voznih isprava i karata koje važe u ostalim podsistemima.

ITS je zonski tarifni sistem koji podrazumeva primenu tarifnih načela na osnovu kojih putnik odgovarajućom kartom plaća istu cenu na području tarifne zone, nezavisno od vida prevoza i prevoznika, pri čemu granicu primene ITS predstavljaju krajnji terminusi odnosno poslednja stajališta javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada.

Napominjemo da su ranije na relaciji Beograd-Pančevo saobraćali vozovi iz sistema Beovoza, koji nisu bili u nadležnosti ovog sekretarijata.

Za uspostavljanje linije BG:voza od Beograda do Pančeva neophodno je da grad Pančevo donese odluku o uspostavljanju linije na svojoj administrativnoj teritoriji kao i da obezbedi finansijska sredstva za njegovo funkcionisanje.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana