Objavljeno: 26.09.2022. 15:43 Izmenjeno: 26.09.2022. 15:43

Obrenovac, Mala Moštanica, Palih boraca 88 – Da li je planirana izgradnja kanalizacione mreže u skorije vreme? (Ljiljana)   Kako su nam odgovorili iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština Grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije […]

Obrenovac, Mala Moštanica, Palih boraca 88 – Da li je planirana izgradnja kanalizacione mreže u skorije vreme? (Ljiljana)

 

Kako su nam odgovorili iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština Grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije u Ulici palih boraca u Maloj Moštanici.

 

Palilula, Borča, Kikindska – Ulica dužine 1300m skoro je renovirana uspešno, ali nije postavljen ni jedan saobraćajni  znak, osim dva ležeća policajca. Kako je ulica veoma prometna, a ima dosta  pešaka, gledalac pita kada će biti postavljeni saobraćajni znakovi? (Vojislav)

 

Iz JKP „Beograd put“ odgovorili su da se, u skladu sa postojećim planom rada Službe za saobraćajnu signalizaciju, očekuje da će se radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije na pomenutoj lokaciji obaviti u toku tekuće sedmice.

 

 

Zvezdara, Mirijevo, Ulica Matice Srpske  – Na stajalištu JGP 16. oktobar u smeru ka gradu postoji nadstrešnica, ali u oba smera nema klupa. Kada će klupe (na oba stajališta) i nadstrešnica biti postavljene? (Anđelka)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz ranije su odgovorili našoj gledateljki da će mogućnost montaže novih nadstrešnica na stajališta JLPP-a u naselju Mirijevo biti razmotrena u narednom periodu, u okviru realizije Javnog ugovora za koncesiju za urbanu opremu, u skladu sa ranije preuzetim obevezama u vezi sa zamenom i unapređenjem različitih elemenata uličnog mobilijara na teritoriji grada Beograda.

 

 

Kada će rešenja u predmetima  po  pitanju restitucije, koja su doneta 2014. godine biti realizovani. Kada će biti vraćena imovina i isplaćena nadoknada dobijena rešenjem? Gledateljka je starija od 80 godina i već tri puta je odlagano izvršenje rešenja. (Dubravka)

 

Iz Agencije za restituciju Republike Srbije odgovorili su da je pitanje koje je naša gledateljka postavila neprecizno.

Oni navode da se Rešenja Agencije za restituciju izvršavaju u zavisnosti od vrste rešenja. Rešenje o vraćanju oduzete imovine u naturalnom obliku izvršeno je upisom prava svojine na predmetnoj nepokretnosti u katastru nepokretnosti, dok se rešenje kojim se određuje obeštećenje smatra izvršenim isplatom novčanog iznosa i upisom hartija od vrednosti u Centralnom registru.

Kako bi bili u mogućnosti da preciznije odgovore gledateljki, potrebno je da nam dostavi broj zahteva, podnetog Agenciji za restituciju. Broj može dostaviti direktno Agenciji na mejl agencija@restitucija.gov.rs ili primedbe@restitucija.gov.rs.

Takođe, naša gledateljka se za sve dodatne informacije u vezi sa predmetom može obratiti neposredno Agenciji za restituciju.

 

 

Palilula, Kotež – Da li je tačno da se planira premeštanje stajališta u naselju Kotež, i zašto se ponovo ne obeleže autobuska stajališta? (viber)

 

Beokom je pitanje uputio Sekretarijatu za javni prevoz, a odgovor ćemo naknadno objaviti u programu, po prijemu povratnih informacija.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana