Objavljeno: 22.09.2022. 12:00 Izmenjeno: 22.09.2022. 12:00

  Gledalac pita koliko su u obavezi građani da čuvaju račune od info stana, godinu, dve, pet ?(Života)     Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:   Korisnici komunalnih usluga na svakom mesečnom računu dobijaju precizno stanje svih svojih obaveza. Pored redovnog mesečnog zaduženja korisnicima koji ne izmiruju obaveze u roku dospeća, na računu su istaknuta […]

 

Gledalac pita koliko su u obavezi građani da čuvaju račune od info stana, godinu, dve, pet ?(Života)

 

 

Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:

 

Korisnici komunalnih usluga na svakom mesečnom računu dobijaju precizno stanje svih svojih obaveza. Pored redovnog mesečnog zaduženja korisnicima koji ne izmiruju obaveze u roku dospeća, na računu su istaknuta sva tužena i tekuća dugovanja, dok redovne platiše dobijaju Zahvalnicu za redovno izmirenje obaveza, što je potvrda da nemaju dugovanja prema Sistemu objedinjene naplate. Na taj način svaki mesečni račun je ujedno i potvrda korisnicima da li imaju dug, koliko on iznosi i iz kog perioda datira.

 

Pored fizičkih računa, korisnici na mobilnoj aplikaciji i portalu e.Sanduče, u svakom trenutku imaju pristup celokupnoj elektronskoj bazi računa objedinjene naplate i evidentiranih uplata. Takođe, korisnici prilikom svakog pojedinačnog elektronskog plaćanja dobijaju mejl o potvrdi uspešnosti obavljene transkacije, što je takođe potvrda da je račun izmiren.

 

JKP „Infostan tehnologije“ na lični zahtev korisnika izdaje Potvrdu o izmirenim dugovanjima.

 

Imajući u vidu važeće propise, preporuka preduzeća je da korisnici čuvaju račune do tri godine, naročito u situacijama kada je pokrenut sudski spor, ukoliko je bila uložena neka reklamacija ili je došlo do promene vlasnika stana, kao i u drugim slučajevima za koje je neophodna prateća dokumentacija.

Gledateljka pita zašto terenska služba ne dolazi po pozivu, zvala je pošto je imala strašne bolove u stomaku, odbili su da dođu, rekli su da na poziv idu samo kod pacijenata obolelih od karcinoma, nisu joj ni savet dali, gledateljka pita kome može da prijavi. (Radmila)

 

Gledateljka želi da prijavi doktora Slađana Timotijevića, bolnica Bežanijska kosa koji je operisao , posle dve godine i dalje ide na štake, ne želi da joj operiše drugu nogu, nalazi izgovore, gledateljka pita šta da radi i kome može da se žali. (Ratka)

 

Zajednički odgovor za pitanja 2 i 3:

 

Ukoliko gledateljke smatraju da im je ugroženo neko od prava iz oblasti zdravstvene zaštite mogu  podneti predstavku Kancelariji za zaštitu  prava pacijenata.

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 45/13) obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1.

KANCELARIJA ZA ZAŠTITU PRAVA PACIJENATA

·        Adresa: Tiršova br. 1

·        Broj sobe, sprat: prizemlje, kancelarija br. 9

·        Radno vreme: radnim danom od 07:00 – 15:30 časova

·        Telefon i e-mail: 011/360-56-34; savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs

 

Gledateljka sa Altine moli da se u ulici Dobanovački put drugi deo, postave ležeći policajci, automobile jure, ima puno dece , školaraca i starijih osoba. (Mirjana)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Ulica Dobanovački put, kao i bočne lokalne stambene ulice se nalaze u okviru označene zone škole za OŠ “Sava Šumanović“. U pomenutim ulicama koje obuhvata zona škole, pa samim tim i u ulici Dobanovački put 2 deo,  brzina kretanja vozila je ograničena do 30 km/čas. Najveći broj dece se kreće duž  glavne Ulice Dobanovački put, pa su ukrštaji sa pomenutim bočnim ulicama obezbeđeni fizičkim prerekama, da bi se vozila usporila na prilazima pešačkim prelazima.

Duž ulica Dobanovački put 2. i 3 deo, izuzev raskrsnica sa glavnom ulicom, nisu ugrađivane fizičke preperke jer su kretanja dece pešaka, podužnog karaktera, iz naselja prema glavnoj ulici i dalje ka školi, nema prelaska ulice, odnosno mesta intenzivnog ukrštanja pešačkih tokova sa tokovima motornih vozila.

Prilikom izrade tehničke dokumentacije za označavanje “zone škole“ je uzeta u obzir i činjenica da u pomenutim lokalnim saobraćajnicama ne postoji tzv. tranzitni saobraćaj, već se radi o lokalnim izvorno-ciljnim kretanjima, pa se pojavljuju pre svega vozila samih stanara.

Sekretarijat za saobraćaj će u narednom periodu izvšiti analizu uslova saobraćaja i ukoliko se utvrdi potreba za dodatnim merama za unapređenje bezbednosti saobraćaja u zoni škole, preduzeti odgovarajuće mere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana