Objavljeno: 21.09.2022. 14:26 Izmenjeno: 21.09.2022. 14:26

Ugao ulica Južni bulevar I Đerdapske-50-ak metara je urađeno sve kako treba ali na trotoaru je postavljen kontejner a ima mesta da se povuče? (Slobodan)   Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju;   Ekipe JKP „Gradska čistoća“ izašle su na teren i utvrdile da se na lokaciji ugao ulica Južni Bulevar i Đerdapska na trotoaru ne […]

Ugao ulica Južni bulevar I Đerdapske-50-ak metara je urađeno sve kako treba ali na trotoaru je postavljen kontejner a ima mesta da se povuče? (Slobodan)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju;

 

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ izašle su na teren i utvrdile da se na lokaciji ugao ulica Južni Bulevar i Đerdapska na trotoaru ne nalazi sud za odlaganje komunalnog otpada.

 

Gledateljka pita zašto na groblju u selu Zuce nema više kontejnera koji su odneti 11.9.2022. i više nisu vraćeni? Pita kada će biti vraćeni? (Olgica)

 

Odgovor JKP Gradska čistoća:

 

JKP „Gradska čistoća“ kao osnovnu delatnost obavlja poslove čišćenja i pranja javnih površina, kao i odvoženja smeća na teritoriji grada Beograda, koje su u našoj nadležnosti. Kada je reč o lokaciji groblje u selu Zuce na opštini Voždovac,  JKP „Gradska čistoća“ ne vrši usluge sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada.

Preporučujemo gledateljki da informaciju potraži u MZ.

 

Naselje Makiš, Kolonija Kosmaj,  – gledateljka pita kada će se izgraditi vodovod I kanalizacija u naselju?( Mara)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju sledeće:

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu , koji je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji nedostajuće infrastrukture u Ulici kolonija Kosmaj.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Glegalac pita , šta se dešava sa kanalom u Jakovu, kanal je bio čist ali posle rekonstrusanja Boljevačke ulice kanal je na pojedinim mestima ne prohodan, građani čiste ali nije moguće da problem trajno reše, moli za pomoć da se to sanira. (Mileta)

 

Beokom je pitanje prosledio GO Surčin i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat

 

Zuce – Gledateljka pita zašto vodovod meri potrošnju na 6.meseci a ne mesečno. (Olgica)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

U Odluci od prečišćavanju i distribuciji vode, članom 39 propisano je da komunalno preduzeće vrši redovnu i periodičnu kontrolu vodomera dva puta godišnje.

BVK nastoji da nakon završenog kruga čitanja otpočne novo očitavanje brojila, tako da u toku jedne kalendarske godine bude od 4 do 6 krugova očitavanja vodomera. Po potrebi službenici čitačke službe izlaze na teren i radi vanrednog očitavanja. Potrošačima se ispostavljaju mesečni računi na osnovu očitanog stanja, a u periodu u kom nije obavljeno čitanje, račun se formira na osnovu prosečne potrošnje između dva očitavanja.

Korisnici koji račune dobijaju direktno od Beogradskog vodovoda mogu jednom mesečno sami da očitaju i jave stanje na vodomeru Službi čitanja vodomera na telefon 3402-069 ili elektronski na adresu info@bvk.rs.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana