Objavljeno: 15.09.2022. 13:10 Izmenjeno: 15.09.2022. 13:10

  Mirijevo – Postoji li propis koji obavezuje vozače gradskog  prevoza da staju blizu totoara na stajalištima? Često u Mirijevu  vozači  staju daleko od trotoara stjališta što otežava ulaz u autobuse  starim ljidima i roditeljima sa decom. (Mirjana)   Iz GSP Beograd odgovaraju:   Vozač je dužan da vozilo zaustavlja na svim stajalištima linije. Vozilo […]

 

Mirijevo – Postoji li propis koji obavezuje vozače gradskog  prevoza da staju blizu totoara na stajalištima? Često u Mirijevu  vozači  staju daleko od trotoara stjališta što otežava ulaz u autobuse  starim ljidima i roditeljima sa decom. (Mirjana)

 

Iz GSP Beograd odgovaraju:

 

Vozač je dužan da vozilo zaustavlja na svim stajalištima linije. Vozilo se smatra zaustavljenim na stajalištu kada je prednjim čeonim delom poravnato sa stajališnom oznakom, a desnim bokom postavljeno ne dalje od 20 cm od ivičnjaka stajališnog platoa. Prijem putnika se može vršiti najviše u prva dva vozila zaustavljena na stajalištu.

Budući da nije precizirano na koje stajalište u Mirijevu i na koje linije se odnosi primedba građana, nismo u  mogućnosti da indentifikujemo nesavesnog vozača. Imajući u vidu da više linija saobraća u tom delu grada, sigurni smo da većina vozača profesionalno i savesno obavlja svoj posao.

Gledatelj je preko penziskog fonda dobio poziv za banju Bujanovac ali nema pozivnicu u koje vreme da ide, iz penziskog sa Banovog brda je dobio informaciju da  treba da dobije pozivnicu sa datumom, gledatelj pita kada će to biti , jer je pozivno pismo dobio pre tri meseca. (Milan)

 

Iz PIO fonda odgovaraju:

 

Banja koja Vam je opredeljena, a o čemu smo Vam obavestili, dobila je Vaše podatke, odnosno ime i broj telefona i oni će Vas kontaktirati direktno, kako biste dogovorili termin korišćenja oporavka.

 

Gledateljka se javlja ima problem sa čišćenjem zgrada, čistačice ne čiste kompletnu zgradu tj ne čiste suturene i kažu da je to propis komunalne, gledateljka pita da li je to tačno, adresa Vojislava Ilica 44 , stan 13. (Vida)

 

Po ovom pitanju gledateljka je dobila odgovor 14.9.2022. godine od strane JP Gradsko stambene I isti ponovo prenosimo u celosti.

 

U skladu sa ugovorom o održavanju higijene, koje stambene zgrade zaključuju sa ovim javnim preduzećem, naša obaveza je da održavamo sve horizontalne površine gde ima stanova, dakle i prizemlja i suterene, ukoliko tu postoje stambene jedinice.

 

Takođe, jednom nedeljno, redovno se čiste i stepenišni krakovi koji vode do podruma, dok održavanje čistoće samih podrumskih prostorija nije ugovorna obaveza, te stoga istu i ne izvršavamo.

 

Odstupanja od usluge mogu doći onda kada nema uslova za nesmetan rad, tj kada postoje fizičke prepreke na stepenišnom kraku koje sprečavaju izvršioce da obave svoj posao, tj da stepenišni krak očiste do kraja.

Najčešće je reč o metalnim rešetkastim vratima koja su zaključana.

 

Da bismo Vam eventualno preciznije odgovorili, potrebno je da nam kažete o kojoj je tačno adresi reč.

 

Ističemo da u sistemu održavanja higijene „Stambenog“ ima više od 11 000 stambenih zgrada, a sama usluga pored održavanja horizontalnih, podnih površina, obuhvata:

 

– Pranje stakla na ulaznim i vetrobranskim vratima – Pranje zidova lift kabina – Pranje gelendera i ograda stepeništa – Uklanjanje paučine – Uklanjanje prašine sa poštanskih sandučića

 

Sve nabrojane usluge obavljaju se jednom nedeljno za samo 217,92 dinara po stanu na mesečnom nivou, a svi novi korisnici dobijaju uslugu prva tri meseca gratis.

 

Sve dodatne informacije stanari mogu dobiti besplatnim pozivom na broj

0800 200 011.

 

Gledatelja pita zašto se na državnim njivama gaje biljne kulture koje donose visoke prihode a kulture koje su pre gajene i koje su hranjivije  ne. (Branka)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera,preporučujemo gledateljki da se za dobijanje ove informacije obrati Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede , Novi Beograd, ul. Omladinskih brigada 1. SIV 3. telefon 011/ 260 – 7960 i 011/ 260 – 7961 .

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana