Objavljeno: 06.09.2022. 14:52 Izmenjeno: 06.09.2022. 14:52

Zvezdara, Matice srpske 65 – Gledateljka navodi da je pre 2 meseca pukla cev u prizemlju zgrade, kada su hitne intervencije odreagovale, nakon čega su ekipe JP „Gradsko stambeno“ izašle na teren i konstatovale da je hitno potrebno zemeniti cev. Kada će cev biti zamenjena, pošto su ovi radovi hitni, a prošla su 2 meseca […]

Zvezdara, Matice srpske 65 – Gledateljka navodi da je pre 2 meseca pukla cev u prizemlju zgrade, kada su hitne intervencije odreagovale, nakon čega su ekipe JP „Gradsko stambeno“ izašle na teren i konstatovale da je hitno potrebno zemeniti cev. Kada će cev biti zamenjena, pošto su ovi radovi hitni, a prošla su 2 meseca kako niko ne reaguje? (Ljiljana)

 

Pitanje naše gledateljke Beokom je prosledio JP „Gradsko stambeno“ i, po prijemu povratnih informacija, odgovor ćemo objaviti u programu.

 

 

Zemun Polje, Kurirska – Gledalac je ranije pitao za postavljanjlje nadstrešnica kod stajališta JGP Strahinje Petrovića i dobio je odgovor da ne mogu da se postave zbog toga što je trotoar uzak. On ponovo pita da li mogu da budu postavljene nadstrešnice u Kurirskoj ulici, kod stajališta Strahinje Petrovića. (Goran)

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz na pitanje postavljeno u programu prenosimo u celosti:

 

U vezi sa vašim zahtevom, obaveštavamo vas da je u prethodnom periodu situacija na predmetnom stajalištu JLPP razmatrana analizom uslova na terenu i jedini razlog zbog koga nadstrešnice nisu postavljene su saobraćajno-tehnički uslovi, odnosno nedovoljna širina stajališnog platoa u smeru ka Zemun polju i pozicija kolskog prilaza na stajalištu u smeru ka Zemunu. Kada se posmatra širina stajališnog platoa, u obzir se moraju uzeti i dovoljno rastojanje objekta od ivice kolovoza (zaštita u funkciji bezbednosti saobraćaja i bočnih smetnji), kao i odstojanje sa zadnje strane od privatnih poseda zbog odlivanja atmosferskih voda. Ako se u narednom periodu bude ukazala mogućnost za izradu nestandardnog tipa nadstrešnice, nešto užih dimenzija, Sekretarijat za javni prevoz će naknadno još jednom razmotriti sve tehničke parametre za ugradnju ovakvog tipa nadstrešnice na stajalištu „Strahinje Petrovića“ u smeru ka Zemun polju.

 

 

Rakovica, Resnik, Ilije Radojevića 14a – Gledateljka je prvog jula prijavila curenje vode i problem je otklonjen u augustu, a posle radova je ostala rupa 3m širine i 3 metra dubine. Kada će rupa biti sanirana, s obzirom na to da je to prolaz ka autobusima? (Zorica)

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su da će nadležna služba ovog preduzeća u najkraćem mogućem roku, i u skladu sa prioritetima, asfaltirati deo oštećene površine u Ulici Ilije Radojevića br. 14a u Resniku.

 

Rakovica, Kijevo, 2. septembra – Gledalac zove već par puta i moli da se sanira put u Ulici 2. septembra broj 132, koji je uništen kada su pravili prugu (Momčilo)

 

JKP „Beograd put“ radove obavlja po nalogu JP „Putevi Beograda“, preduzeća koje je upravljač puta, tako da smo im se obratili i izneli sugestije našeg gledaoca, a o odgovoru ćemo ga obavestiti po dobijanju povratnih informacija od JP „Putevi Beograda“.

 

 

Palilula, Borča, Žarka Zrenjanina 77 – Napušten plac sa razrušenom kućom i zarastao u travu, na kome je tri puta izbijao požar nalazi se u sred naselja, a i vrtić je u blizini. Gledateljka je prijavljivala problem raznim instutucijama, ali nema reakcije. (Ljiljana)

 

Prema važećim zakonskim propisima, površina oko kuće i ograda moraju se držati u urednom stanju, o čemu se stara vlasnik, odnosno korisnik.

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vrši organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za komunalne poslove. Inspekcijski nadzor nad primenom ove odluke vrši opštinska i gradska komunalna inspekcija, u skladu sa nadležnostima utvrđenim posebnim propisima grada.

Problem na koji je gledateljka ukazala potrebno je da prijavi komunalnoj inspekciji GO Palilula. Komunalni inspektor je ovlašćen da, u vršenju inspekcijskog nadzora, naredi vlasniku/korisniku predmetne površine izvršavanje utvrđenih obaveza i preduzimanje mera za otklanjanje nedostataka.

Telefon Kontakt centara GO Palilula je 011/2694-429, a prijavu komunalnih problema građani mogu izvršiti i putem imejla komunalni_red@palilula.org.rs.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana