Objavljeno: 02.09.2022. 14:13 Izmenjeno: 02.09.2022. 14:13

Palilula, Novovaroška 5 – komšija zasadio drveće pored njegove kuće, pa mu grane udaraju u fasadu kuće i kvare je,a neće te grane da oreže. Da li može neko da ga natera da te grane skrati? (Nedeljko)   Problem na koji gledalac ukazuje može da prijavi komunalnoj inspekciji GO Palilula. Telefon za informacije je 011/3236-221, […]

Palilula, Novovaroška 5 – komšija zasadio drveće pored njegove kuće, pa mu grane udaraju u fasadu kuće i kvare je,a neće te grane da oreže. Da li može neko da ga natera da te grane skrati? (Nedeljko)

 

Problem na koji gledalac ukazuje može da prijavi komunalnoj inspekciji GO Palilula.

Telefon za informacije je 011/3236-221, lokal 150, 167, 168 i 158, a prijavu komunalnih problema građani mogu izvršiti i putem imejla komunalni_red@palilula.org.rs.

 

Zemun, Zemun Polje, Kurirska – Gledalac je ranije postavio pitanje u vezi sa postavljanjljem nadstrešnica kod stajališta JGP Strahinje Petrovića i dobio je odgovor da ne mogu da budu postavljene zbog toga što je trotoar uzak. On je izmerio trotoar i, prema njegovim proračunima, širok je 240cm, a kako kažu, sama nadstrešnica je široka 160cm (i manje). Da li mogu da postave nadstrešnice u Kurirskoj ulici, kod stajališta Strahinje Petrovića? (Goran)

 

Pitanje gledaoca Gorana Beokom je uputio Sekretarijatu za javni prevoz, kako bi stručne službe ovog gradskog sekretarijata proverile stanje na terenu, utvrdile mogućnosti za preduzimanje mera u okviru svojih nadležnosti i obavestilile nas o odgovoru.

 

Altina, Gornji grad – Kod pijace nemaju nijedno mesto za parkiranje, a komunalna milicija naplaćuje kazne. (Mirjana)

 

Nedostatak parking mesta u pojedinim delovima grada predstavlja urbanistički problem i ne može se obezbediti obeležavanjem parking mesta Rešavanju problema prvenstveno treba pristupiti izgradnjom dodatnih kapaciteta za parkiranje izvan regulacije ulice na slobodnim i unutarblokovskim površinama.

U vezi sa planiranjem i izgradnjom dodatnih kapaciteta za parkiranje predlažemo gledateljki da se neposredno obratiti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u smislu podnošenja inicijativa za izmenu ili izradu planske dokumentacije, kao i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.

 

 

Čukarica, Sremčica, Porodice Milovanović – Gledateljka navodi da radovi nakon postavljanja novih vodovodnih cevi nisu završeni, a prolazi 4. godina. Počinju kiše, voda i blato se slivaju u te kanale,a ljudi nekako pokušavaju sami da te rupe zakrpe… Da li može nešto da uradi? (Rade)

 

Nadležna služba JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će izaći na teren u Sremčici, u Ulici porodice Milovanović, utvrditi činjenično stanje i tačnost navoda iz primedbe potrošača, a potom u najkraćem mogućem roku i u skladu sa prioritetima isplanirati, a potom i asfaltirati oštećene površine na predmetnoj lokaciji.

 

Kuršumlija, selo Visoka – Treba da se štedi struja, a Fudbalski savez noću igra utakmice. Gledalac smatra da je to nedopustivo jer treba da se štedi, trebalo bi da se odluči da se utakmice igraju danju, a ne noću, pošto reflektori potroše jveoma veliku količinu struje. (Velimir)

 

U skladu sa novonastalom situcijom i energetskom krizom, Vlada Republike Srbije je 27. avgusta 2022. godine donela Zaključak, kada je uputila apel svim institucijama i organizacijama da racionalno gazduju energijom i time daju doprinos u rešavanju izazova energetske krize. Takođe, Ministarstvo rudarstva i energetike je 30. avgusta izdalo Predlog preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije, u kome je navedeno da lokalne samouprave treba da pristupe smanjenju javne rasvete postavljene na ulicama, trgovima i drugim objektima na minimalni bezbednosno opravdan nivo (smanjenje za 33%).

Imajući u vidu navedeno, kao i to da za problem na koji je gledalac ukazao u programu nije nadležna lokalna samouprava grada Beograda, preporučujemo gledaocu da se neposredno obrati lokalnoj samoupravi kojoj pripada selo Visoka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana