Objavljeno: 31.08.2022. 13:51 Izmenjeno: 31.08.2022. 13:51

Palilula, Kotež, Ljubomira Ivanovića kod broja 8 – Gledalac pita kada će biti saniran kvar, voda curi 20 dana. Bile su nadležne službe da poprave pre dve nedelje, ali ništa nije urađeno. (Milo)   Kako su nam odgovorili iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, nalog broj 2-13743 je i dalje aktivan. Takođe, u ovom preduzeću […]

Palilula, Kotež, Ljubomira Ivanovića kod broja 8 – Gledalac pita kada će biti saniran kvar, voda curi 20 dana. Bile su nadležne službe da poprave pre dve nedelje, ali ništa nije urađeno. (Milo)

 

Kako su nam odgovorili iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, nalog broj 2-13743 je i dalje aktivan.

Takođe, u ovom preduzeću navode da, zbog povećanog obima posla i opterećenosti njigovih resursa nisu u mogućnosti da odmah otklone kvar. Kvarovi se otklanjaju prema prioritetu, počevši od onih koji ugrožavaju bezbednost građana, ugrožavaju bezbedno funkcionisanje saobraćaja i gradskog prevoza, prave materijalni štetu i slično. Kvar će biti otklonjen čim se za to steknu uslovi i u razumnom roku.

Iz JKP BVK mole za strpljenje i razumevanje.

 

 

Zemun polje – Zašto pojedini ljudi u Zemun Polju ne poštuju nikakve zakone o zabrani divlje gradnje? (Goran)

 

Svi građani mogu da prijave nelegalnu gradnju na teritoriji grada Beograda građevinskoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove, pri čemu je u prijavi potrebno navesti tačnu adresu na kojoj se vrše nelegalni građevinski radovi.

Svoju prijavu za građevinsku inspekciju građani mogu podneti putem telefona 011/3220-441 i 063/340-931, radnim danima od 7 do 15 časova i subotom od 10 do 18 časova.

 

 

Palilula, Slanački put 155, prekoputa Lešća – Gledateljka moli da se naselje priključi na vodovod i kanalizaciju, pošto se žitelji snabdevaju vodom preko pumpi, koje su dotrajale, a građani ih sami remontuju. Ona moli da Vodovod preuzme brigu o ovom naselju. (Javorka)

 

Iz JKP „Beogradaski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su sledeće:

Na osnovu Odluke o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na neuslovne vodovodne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključaka sa blok vodomernom, donete od strane Skupštine grada Beograda 2017. godine, potrebno je da se gledateljka obrati svojoj matičnoj opštini sa zahtevom za priključenja na vodovodnu mrežu koju održava BVK.

 

 

Rakovica, Kanarevo brdo, Petra Konjovića 12d/đ, broj lokala 26 – Gledateljka navodi da je u maju mesecu Gradskoj upravi podnela molbu, tj. predmet, koji se odnosi na lokal u prizemlju zgrade, a koji pripada gradu Beogradu. U lokal su se uselile dve nepoznate muške osobe, koje sakupljaju stare stvari i ceo prostor liči na deponiju, a nemaju ni struju. Šta može da se uradi po tom pitanju? (Milica)

 

Beokom proverava sa Sekretarijatom za imovinske i pravne poslove koje mere su preduzeli u cilju rešavanja problema na koji nam je gledateljka ukazala u programu, a koji se dešava u lokalu koji je u vlasništvu grada.

Svako neovlašćeno korišćenje lokala/prostora i njegovo uzurpiranje može da se prijavi teritorijalno nadležnoj stanici MUP-a.

 

 

Zemun, Gornji grad – U gornjem gradu Zemuna postoji samo jedna pijaca i nema nijedne druge pijace – ni za Zemunske kapije, ni za naselje Galeniku, ni za Altinu, a značilo bi. Da li postoji plan za izgradnju/otvaranje pijace u ovom kraju? (Mirjana)

 

Iz JKP „Gradske pijace“ odgovaraju da se na teritoriji Gradske opštine Zemun nalaze dve pijace koje su u sastavu JKP „Beogradske pijace“: pijaca “Zemun”, smeštena na Masarikovom trgu broj 17, kao i pijaca “Gornja varoš” smeštena u Senjskoj ulici bb, koja radi nedeljom.

Imajući u vidu navedeno, u planu Preduzeća nije predviđena izgradnja nove pijace u Zemunu.

U sastavu JKP “Beogradske pijace” posluje 30 pijaca, koje odlikuje prvenstveno raznovrsna i visokokvalitetna ponuda svežih poljoprivrednih proizvoda. Kako bi prodavci i posetioci uživali na svakoj beogradskoj pijaci, preduzeće kontuirano radi na podizanju standarda i nivoa usluga.

Beokom će proveriti i sa GO Zemun da li opštinska uprava ima u planu izgradnju nove pijace u Gornjem gradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana