Objavljeno: 22.08.2022. 15:35 Izmenjeno: 22.08.2022. 15:35

Zemun, Altina – Gledateljku interesuje kada će na Altini biti urađene nadstrešnice na autobuskim stajalištima linija 81 i 707. (Vesna) Beokom je pitanje gledateljke uputio Sekretarijatu za javni prevoz, o čijem odgovoru ćemo je naknadno obavestiti. Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića br. 166 i Pariske komune br. 63 – Gledateljka navodi da na ovoj lokaciji […]

Zemun, Altina – Gledateljku interesuje kada će na Altini biti urađene nadstrešnice na autobuskim stajalištima linija 81 i 707. (Vesna)

Beokom je pitanje gledateljke uputio Sekretarijatu za javni prevoz, o čijem odgovoru ćemo je naknadno obavestiti.

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića br. 166 i Pariske komune br. 63 – Gledateljka navodi da na ovoj lokaciji postoji dečiji parkić koji je već duže vreme u jako lošem stanju i pita kada će biti uređen. (Stojka)

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovorili su da su radnici ovog preduzeća izvršili radove na uklanjanju polomljenih lasjni na klupama, kao i delova klackalice koji nisu bili u funkciji, a izvršeni su i radovi na sanaciji tobogana. Popravka ostalih rekvizita je u planu da se realizuje u najskorijem periodu.

 

Iz ovog preduzeća navode i to da intenzitet čišćenja površina podrazumeva i određeno ponašanje korisnika zelenih površina što, nažalost, nije uvek slučaj.

JKP “Zelenilo-Beograd“ neprestano apeluje na korisnike zelenih površina da za odlaganje kućnog smeća koriste kontejnere, a ne parkovske đubrijere.

Nesavesnim ponašanjem pojedinaca otežava se uspostavljanje komunalnog reda na zelenim površinama.

Samo odgovornim ponašanjem prema našem okruženju možemo obezbediti da Beograd bude čist, zdrav i uređen grad.

 

Čukarica, Banovo brdo iz zgrade Matije Bana broj 1 – Zgrada ima 5 spratova i 60 stanara a od kojih su četvoro deca. Imaju problem sa stanarom koj živi na prvom spratu. Stanar skuplja stare stvari između kojih je i đubre, širi se jako neprijatan miris, a u zgradi nema ventilacije. Policija i opština su nemoćni jer im sam stanar ne dozvoljava da uđu. Kako pomoći tom stanaru koj živi u lošim uslovima? (Veljko)

 

S obzirom na to da je gledalac naveo da su sa problemom koji postoji u njegovoj stambenoj zajednici već upoznati MUP-u i opština, predlažemo da se stambena zajednica obrati Gradskom centru za socijalni rad imejlom na info@gcsrbg.org, kako bi tamo dobili potrebne informacije o tome na koji način mogu da reše problem sa kojim se suočavaju.

 

Grocka, Kaluđerica, Višnjićeva  od brojeva  1 do 5 i 2 do 6 – Gledateljka prijavljuje da je stara kaldrma veoma oštećena, tako da stanari imaju problem kada treba da se spuste ovim delom ulice. Kada će ulica biti asfaltirana? (Slavica)

 

Iz JP „Putevi Beograda“ su nas obavestili da održavanje Višnjićeve ulice u naselju Kaluđerica, GO Grocka, nije u nadležnosti ovog preduzeća, pošto se predmetna ulica ne nalazi u gradskoj Odluci o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica i uputili su nas da se obratimo GO Grocka.

Odgovor GO Grocka objavićemo u programu po prijemu povratnih informacija.

Zvezdara, Mirijevo – Dom zdravlja u Mirijevu nema osvetljenje na celoj spoljnjoj  površini, pošto 24 kandelabra ne radi već 20 meseci, a  prostor oko doma zdravlja postao je stecište narkomana.

 

Predmetna instalacija javnog osvetljenja u okviru DZ Zvezdara, ogranak Mirijevo nije u sistemu održavanja JKP “Javno osvetljenje“ Beograd, već predstavlja deo internih instalacija Doma Zdravlja, tako da smo primedbu našeg gledaoca prosledili DZ Zvezdara.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana