Objavljeno: 18.08.2022. 11:34 Izmenjeno: 18.08.2022. 11:34

Banjica ulica Porodice Trajković. Nemaju kanalizaciju, kada su se obratili naležnima kao odgovor su dobili da će problem biti rešen, ali problem nije rešen. Zašto? (Nada)   Iz Direkcije za GGZ su odgovorili sledeće:   Kanalizaciona mreža u naselju Jajinci realizuje se u etapama, a u skladu sa postojećim kapacitetima za prihvat otpadnih voda. Istovremeno […]

Banjica ulica Porodice Trajković. Nemaju kanalizaciju, kada su se obratili naležnima kao odgovor su dobili da će problem biti rešen, ali problem nije rešen. Zašto? (Nada)

 

Iz Direkcije za GGZ su odgovorili sledeće:

 

Kanalizaciona mreža u naselju Jajinci realizuje se u etapama, a u skladu sa postojećim kapacitetima za prihvat otpadnih voda. Istovremeno se sprovode aktivnosti na pripremi za izgradnju novih recipijenata i sekundarne mreže na području naselja Jajinci.

 

U toku je realizacija ugovora za projektovanje i izgradnju kanalizacije u delu naselja Jajinci, oko Ulice porodice Trajković, gde je moguće priključiti korisnike na postojeći kolektor u Bulevaru oslobođenja. Istovremeno, Gradska opština Voždovac priprema projekte za izgradnju kanalizacije u ulicama koje je moguće priključiti na ranije izgrađenu mrežu u Ulici Voje Radića u naselju Mala Utrina. Spisak ulica koje su obuhvaćene ovim projektom biće poznat kada se završi izrada tehničke dokumentacije.

 

Rešavanje pitanja odvođenja otpadnih voda u drugim delovima naselja Jajinci biće moguće po izgradnji kolektora uz Kaljavi potok i uz potok Lipice. Za kolektor uz Kaljavi potok je u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti u toku deoba katastarskih parcela i provođenje promena u cilju formiranja građevinske parcele, dok će se postupci deobe i formiranja građevinske parcele za potok Lipice planirati u narednom periodu.

 

Za područje koje gravitira ka slivu Kumodraškog potoka u toku je izrada planova detalne regulacije, i to: PDR dela naselja Kumodraž, PDR područja između Kumodraškog potoka i naselja „Padina“ i PDR dela naselja Kumodraž Selo, a planskim dokumentima će se planirati recipijenti za odvođenje kišnih i fekalnih voda sa ovog područja.

 

Po završetku izrade planova i njihovom usvajanju u Skupštini grada Beograda steći će se osnov da se započne sa zakonom propisanim aktivnostima, koje prethode izgradnji primarnih kanalizacionih objekata i sekundarne kanalizacione mreže.

 

Ulica preko puta crkve Sveti Đorđe na Banovom brdu. Postoji jedan parkić koj je koj je jako lepo uređen ali taj park su okupirali alkoholičari koj tu spavaju, jedu i idu u toilet. Da li nadležnosti mogu da reaguju ? (Vera)

 

Ukoliko se radi o narušavanju javnog reda i mira gledateljka može pojavu prijaviti policiji na telefon 192, a ukoliko se radi o narušavanju komunalnog reda isti može prijaviti Komunalnoj miliciji na telefon 0800 110 011, ili 011/ 309 – 0007, ili slučaj prijaviti opštinskoj inspekciji.

 

Mali mokri lug, Rade Kondića, nemaju već dugo vodovodnu mrežu. Zašto? Kada će biti uveden vodovod? (Radomir)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

U Republičkom geodetskom zavodu pokrenut je postupak deobe i sprovođenja promena u katastru u cilju formiranja građevinske parcele za izgradnju saobraćajnice Rada Kondića, a u skladu sa važećim planskim dokumentom. Po donošenju pravosnažnih rešenja za sve katastarske parcele koje ulaze u sastav građevinske parcele IP 2, sprovešće se aktivnosti na izradi elaborata za rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Napominjemo da Direkcija ne može da utiče na brzinu rešavanja predmeta koji se vode pred Republičkim geodetskim zavodom.

 

Novi Beograd ulica Bulevar Zorana Đinđića br. 166 i Pariske komune br. 63 postoji dečiji parkić koj je već duže vreme u jako lošem stanju. Kada će parkić biti uređen? (Stojka)

 

Beokom je pitanje prosledio JKP Zelenilo Beograd i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Voždovac, naselje Braća Jerković, ukoliko može da se vrati pešački prelaz između pijace i ulice Jovana Bjelića. ( Radiša)

 

Iz JKP Beograd put odgovaraju:

 

Službe saobraćajne signalizacije su obavile obeležavanje pešačkog prelaza, odnosno  “izmešten je” ,  po nalogu I Projektu Sekeretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

Pešečki prelaz koji sugrađanin navodi  je ukinut,  po istom Projektu,  tako da se može obratiti Sekretarijatu za saobraćaj, I izneti svoje sugestije

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana