Objavljeno: 08.08.2022. 13:27 Izmenjeno: 08.08.2022. 13:27

Juhorska ulica br. 5 Karaburma. Gledateljka se godinama bori protiv nelegalne gradnje, kaze da je resenje doneto 2015 godine ali niko ne sprovodi to resenje koje je doneto. Kome se obratiti ? (Slobodanka)   Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor Sekretarijata za inspekcijske poslove i isti ponavljamo u celosti:   Povodom pitanja upućenih […]

Juhorska ulica br. 5 Karaburma. Gledateljka se godinama bori protiv nelegalne gradnje, kaze da je resenje doneto 2015 godine ali niko ne sprovodi to resenje koje je doneto. Kome se obratiti ? (Slobodanka)

 

Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor Sekretarijata za inspekcijske poslove i isti ponavljamo u celosti:

 

Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa bespravnom gradnjom u Juhorskoj ulici broj 5, obaveštavamo Vas sledeće:

Službenim putem ovaj organ je došao do saznanja da je u vezi bespravno izvedenih radova u ul. Juhorska br. 5 u Beogradu upravni postupak sproveden pred Odeljenjem za inspekcijske poslove Uprave GO Palilula, u kome je doneto rešenje o rušenju i zaključak o dozvoli izvršenja. Takođe ovaj organ je došao do saznanja da se za predmetne radove vode postupci pred Sekretarijatom za poslove legalizacije objekata GU grada Beograda, te da GO Palilula nije pristupila izvršenju predmetnog rešenja do okončanja postupka ozakonjenja. Stupanjem na snagu Zakona o planiranju i izgradnji gradu Beogradu povereno je vršenje inspekcijskog nadzora i u oblasti izgradnje objekata do 800m2, te su spisi predmeta koji je vođen pred Odeljenjem za inspekcijske poslove Uprave GO Palilula prosleđeni ovom organu na dalju nadležnost. Sekretarijatu za inspekcijske poslove GU grada Beograda do dana sačinjavanja ovog obaveštenja nije dostavljen akt kojim se okončava postupak ozakonjenja vođen pred nadležnim organom u vezi predmetnih radova. Po dostavljanju konačnog rešenja kojim se okončava postupak ozakonjenja steći će se uslovi za dalje postupanje građevinske inspekcije, odnosno izvršenje rešenja GO Palilula.

 

Kanarevo brdo, Petra Konjevića 12N, 12Z, 12V. Prilaz tim zgradama nema rampu a imaju nekoliko paralizovanih osoba koje žive tu. Kome se obratiti kako bi se postavile rampe? (Čedomir)

 

Za rešavanje ovog pitanja gledalac se može obratiti JP Gradsko stambeno Beograd,Danijelova 33,telefon 0800 200 011 ili 011/ 353 – 7777 kao i putem meila jpgs@stambeno.com gde će dobiti sve nephodne informacije vezane za postavljanje rampe za invalide.

 

Braće Jerković –  već 3 dana nemaju toplu vodu. Kada će je dobiti? Zašto je nema? (Radmila)

 

Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju:

 

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ se izvinjava korisnicima dela naselja Braće Jerković koji od petka nisu imali isporuku potrošne tople vode. Kako je najavljeno, radovi na rekonstrukciji dela toplovodne mreže trebalo je da budu završeni 7. avgusta u jutranjim satima. Nažalost, došlo je do nepredviđenih tehničkih problema.

 

Izvođači radova i ekipe „Beogradskih elektrana“ su zajedničkim snagama učinili sve da tehnički problem bude rešen u najkraćem roku.

 

Radovi su okončani danas u jutarnjim satima kada je nastavljeno snabdevanje potrošnom toplom vodom.

 

Novi Beograd, novo naselje Surčin Braća Uzelac br. 2. Pola naselja ima normalan pritisak vode, druga polovina naselja ima jako slab pritisak vode. Kome se obratiti da se taj problem sto pre reši? (Gordana)

 

Iz JKP BVK su odgovorili sledeće:

 

U Ulici braće Uzelac u naselju Surčin nema vodovodne mreže koja je u odražavanju JKP BVK. Potrošači u ovoj ulici se snabdevaju vodom sa neuslovne mreže nepoznatog materijala, prečnika i položaja, te za ove potrošače JKP BVK ne može garantovati uredno vodosnabdevanje.

Za izgradnju nedostajuće infrastrukture možete se obratiti Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana