Objavljeno: 01.08.2022. 13:15 Izmenjeno: 01.08.2022. 13:15

  Kada se uspostavilo groblje Zbeg tada je napravljena okretnica za autobuse koji će  ulaziti u groblje. Zašto linije gradskog prevoza (101, 106 i 107 kao i 85) ne koriste ovaj prilaz groblju pošto je postojeća stanica (na glavnom putu)  od ulaza u groblje udaljena kilometar i po. (Milovan)   Odgovor Sekretarijata za javni prevoz: […]

 

Kada se uspostavilo groblje Zbeg tada je napravljena okretnica za autobuse koji će  ulaziti u groblje. Zašto linije gradskog prevoza (101, 106 i 107 kao i 85) ne koriste ovaj prilaz groblju pošto je postojeća stanica (na glavnom putu)  od ulaza u groblje udaljena kilometar i po. (Milovan)

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

 

U visini groblja postoji stajalište odakle putnici imaju pristup samom groblju, dok bi promena trasa pomenutih linija javnog prevoza negativno uticala na funkcionisanje istih, posebno uzevši u obzir da su glavna kretanja na ovim linijama pre svega na relaciji grad – periferna naselja.

 

 

Zašto je u bolnici dr Dragiša Mišović sestrama (na ginekologiji) pre dva meseca ukinut topli obrok, a već godinama se ne isplaćuju prekovremeni sati? (Dejan)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera preporučujemo gledaocu da se obrati  KBC  dr.Dragiša Mišović, ulica Heroja Milana Tepića 1, telefon 011/2667 – 122 I 011/ 2669 – 955 gde će dobiti sve informacije vezane za postavljeno pitanje.

Pohvala za osoblje Rehabilitacionog centra u Soko banji, a naročito za dr Milenu Milovanović i sestru Jovanu Miletić. (Milovan)

 

Beokom je pohvalu gledaoca prosledio Specijalnoj bolnici Soko banja.

Kovione, Ralja – kada će biti urađen vodovod u ovom naselju. 40 godina već nemaju vodu.  (Božidarka)

 

Odgovor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište:

 

U toku je realizacija ugovora za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju prve faze planiranog vodosistema za naselje Koviona u Mesnoj zajednici Ralja.

Tehničkom dokumentacijom koju će izraditi dobavljač biće obuhvaćeni primarna mreža i objekti koji su od vitalnog značaja za vodosnabdevanje naselja Koviona. Projektovaće se rezervoar „Trešnja“ sa crpnom stanicom, primarna mreža kroz naselje, kao i deo sekundarne mreže, a po završetku izrade projekata, planiraće se finansijska sredstva za izgradnju.

Kontejneri za sekundarne sirovine bili su postavljeni u Borči kod Maxija. Stajali su 2-3 meseca i zatim su sklonjeni. Kada će biti ponovo postavljeni? (Zoran)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

JKP „Gradska čistoća“ je povuklo reciklažno ostrvo  postavljeno u Borči kod Maxija, jer su nažalost ti kontejneri poslužili za odlaganje klasičnog komunalnog otpada čemu nisu namenjeni. Apelujemo na sugrađane koji zaista žele da pravilnim odlaganjem otpada daju doprinos u očuvanju životne sredine i recikliraju, koriste reciklažno ostrvo postavljeno u ulici Bratstva i jedinstva preko puta broja 57, ili da se priključe akciji Eko kesa za čistiji grad.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana