Objavljeno: 29.07.2022. 17:44 Izmenjeno: 29.07.2022. 17:45

Gledateljka iz Borče pita i moli da se ako ikako može zakaže magnetna rezonanca za dete od 3,5 godine koje je bolesno od karcinoma, pokušavali su da zakažu u decijoj klinici  Tiršovoj i Majka i dete ali nisu uspeli.(Zorica)   Iz Sekretarijata za zdravstvo su nam odgovorili sledeće:   Povodom dostavljenog pitanja građanke u prilogu […]

Gledateljka iz Borče pita i moli da se ako ikako može zakaže magnetna rezonanca za dete od 3,5 godine koje je bolesno od karcinoma, pokušavali su da zakažu u decijoj klinici  Tiršovoj i Majka i dete ali nisu uspeli.(Zorica)

 

Iz Sekretarijata za zdravstvo su nam odgovorili sledeće:

 

Povodom dostavljenog pitanja građanke u prilogu dostavljamo odgovore nadležnih klinika.

 

S poštovanjem,

SEKRETARIJAT ZA ZDRAVSTVO

 

 

Poštovani,

Pravovremena dijagnostika i lečenje naše dece je prioritet u lečenju u radu Instituta za majku i dete. U konkretnom slčaju potrebne su nam dodatne informacije, najpre gde se dete leči, od strane kog lekara je indikovana nuklearna magnetska rezonancija kao i sa kim je kontaktirano u Institutu za majku i dete, u cilju da se ista zakaže. Kompleksnost navedene procedure je uslovljena i time što je neophodno do detalja znati istoriju dosadašnjeg lečenja deteta i dijagnostičke procedure koja je do sada urađena kako bi tumačenje nalaza bilo adekvatno i praktično primenljivo u daljem lečenju deteta. Zato je najbolje da naši lekari hematoonkolozi dobiju detaljan uvid o gore navedenom.

 

Veoma smo motivisani da uradimo za Vaše bolesno dete sve što je potrebno.

 

zamenik direktora Instituta

Uravnik Pedijatrijske klinike

Prof. dr Vladislav Vukomanović

 

 

 

Poštovani,

 

u postavljenom pitanju ne postoji dovoljno ličnih identifikacionih podataka o pacijentu kako bi se mogao dati odgovor na postavljeno pitanje.

Univerzitetska dečja klinika,

Tiršova 10 Beograd

 

Gledateljka pita da li postoji propis koji određuje,  koliko pas mora biti udaljen od komšijske ograde, gledateljka kaže da ne može da živi od smrada i laveža komsijskih pasa. (Milena)

 

Iz JKP „Veterina Beograd“ su prosledili sledeći odgovor:

 

Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja nije utvrđena dozvoljena udaljenost psa od ograde na privatnom ili drugom posedu, te ne postoji propis ili odredba koja reguliše problem koji ste opisali.

 

Takođe, neprijatni mirisi i drugi uslovi koji su navedeni nalaze se u nadležnosti Komunalne inspekcije.

 

 

Višnjička banja – Novo naselje. Kada će se realizovati, odobrena sretstva od strane opštine,  za energetsku efikasnost (zamena prozora …)(Zorka)

 

Iz GO Palilula su nam odgovorili sledeće:

 

U skladu sa Pravilnikom  o sufinansiranju mera eneregetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Beograda broj.: 110-664/21-GV od 15.09.2021 godine prema članu 29. Pravilnika navedeno je sledeće:

 

„Grad Beograd i Gradska opština će vršiti prenos sredstava isključivo direktnim korisnicima, a ne krajnjim korisnicima, nakon što pojedinačni krajnji korisnik izvrši uplatu celokupne svoje obaveze direktnom korisniku i nakon završetka realizacije mere.

Uslov da se prenesu sredstva direktonom korisniku je potvrda Komisije da su radovi izvedeni kako je predviđeno predmerom i predračunom koji je građanin predao kada se prijavio za meru kao i u skladu sa Zapisnikom komisije prilikom prvog izlaska.

Krajnji korisnik mora imati urednu dokumentaciju ( račune i ateste ) koje će dostaviti nadležnoj komisiji.

Korisnik sredstava / gradska opština će vršiti prenos sredstava izabranim privrednim subjektima u skladu sa zaključenim Ugovorom“…

 

U skladu sa navedenim  dinamika isplate će pratiti dinamiku završinih radova.

 

 

Domu zdravlja  u Železniku je pre par meseci prekinuta fizikalna terapija, premeštena je u Dom zdravlja  na Banovom brdu, čeka se renoviranje Doma zdravlja  u Železniku, pitanje je da li može da se vrati fizikalna u Železnik dok ne poČne renoviranje. (Milan)

 

Iz DZ Čukarica odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da će u septembru u Domu zdravlja Železnik početi sa radom Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana