Objavljeno: 26.07.2022. 13:20 Izmenjeno: 26.07.2022. 13:20

Komšija ima 91 godinu , električno brojilo za očitavanje potrošnje struje je bilo neispravno, zamenjeno je u martu ove godine, gledateljka pita zašto nije dobio odgovor za umanjenje pošto su konstatovali kvar, zašto na taj račun ide kamata i kome da se obrate jer elekrtodistribucija nije dala odgovor Išao je njegov unuk ,ali ništa nije […]

Komšija ima 91 godinu , električno brojilo za očitavanje potrošnje struje je bilo neispravno, zamenjeno je u martu ove godine, gledateljka pita zašto nije dobio odgovor za umanjenje pošto su konstatovali kvar, zašto na taj račun ide kamata i kome da se obrate jer elekrtodistribucija nije dala odgovor

Išao je njegov unuk ,ali ništa nije uradio.Zove se Kostić Jovan,a njegov ED broj je 260614661.(Branka)

 

Iz ED Beograd odgovaraju sledeće:

 

Povodom vašeg upita odnosno povodom obraćanja potrošača sa ED brojem 260614661, koji se odnosi na merno mesto u ul. Zlarinska 8, obaveštavamo Vas o sledećem:

 

Proverom u raspoloživim evidencijama, konstatovano je da je dana 18.04.2022. god. izvršena zamena mernog uređaja br. 7420101.

 

Analizom ostvarenih utrošaka u periodu pre zamene mernog uređaja, kao i uzimajući u obzir ostvarenu potrošnju na novopostavljenom mernom uređaju br. 708259, utvrđen je osnov za korekciju prethodno fakturisanih obračuna.

 

Obračuni će se korigovati u skladu sa Uredbom o uslovima isporuke snabdevanja električnom energijom. U članu 51. Uredbe navedeno je da je Operator sistema dužan da izvrši ispravku registrovanih podataka za obračunski period, ako se kontrolom mernog uređaja u upotrebi ili kontrolom obračuna utvrdi da je:

 

– obračunska konstanta mernog uređaja bila pogrešno utvrđena;

– pogrešno očitana vrednost celih i decimalnih brojeva na brojčaniku;

– uređaj za upravljanje tarifama (interni sat na brojilu, uklopni sat, MTK ili RTK prijemnik) nije ispravno funkcionisao;

– registrovanje električne energije na brojilu bilo netačno.

 

Korigovani obračuni biće dostavljeni putem PTT-a, početkom avgusta meseca.

 

Zemun Polje-bivši radnici PIK-a Zemun (a ima ih 147-oro) od 2005. Nisu dobili otpremninu.Zašto? (Goran)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera preporučujemo gledaocu da se za informaciju obrati stečajnom upravniku ili nadležnom sudu koji vodi postupak.

 

Altina-Gledateljka pita kada će da počnu da čiste ulice koje nisu glavne,nego sporedne(ima mnogo peska,šljunka…)? (Mirjana)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Naselje Altina ne spada u redovan dinamički plan za održavanje i čišćenje JKP „Gradska čistoća“.

4. Blok 70 – Gledalac predlaže da se na đubrijere, pored klupa za sedenje postave zaštitne mreže da ne bi ptice iznosile kabasto smeće i raznosile po parkovima. (Aleksandar)

 

Beokom je predlog gledaoca prosledio JKP Gradsko zelenilo Beograd na razmatranje.

 

 

Gledalac pita kada će da proradi Beovoz za Pančevo? (Dobrosav)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijaNju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana