Objavljeno: 19.07.2022. 12:30 Izmenjeno: 19.07.2022. 12:30

Gledateljka pita kada će se rešiti problem oticanja vode koja iz česme ide u šaht , već mesecima , česma se nalazi na okretnici autobusa Lasta, pitanje je, ko je stavio crevo iz šahta u kanal , mesto Vukićevica (Mirjana)   Gledateljka može prijaviti kvar Službi za održavanje vodovodnih mreža Obrenovac radnim danima od 7 […]

Gledateljka pita kada će se rešiti problem oticanja vode koja iz česme ide u šaht , već mesecima , česma se nalazi na okretnici autobusa Lasta, pitanje je, ko je stavio crevo iz šahta u kanal , mesto Vukićevica (Mirjana)

 

Gledateljka može prijaviti kvar Službi za održavanje vodovodnih mreža Obrenovac radnim danima od 7 – 15 časova na telefon 011/ 8728 – 316 i 065/8322 – 845, i radnim danom od 15 – 19 časova na telefon 064/ -8322 – 801 i vikendom od 7 – 19 časova .

 

 

Gledateljka pita, zašto ne može da se umesto vaučera  za putovanje da  novac u visini vaučera, jer bi mnogi penzioneri sa minimalnim penzijama iskoristili taj novac za hranu i lekove. (Ljiljana)

 

Vaučer za subvencionisani odmor u Srbiji se može koristiti na sledeći način:

§  njime se mogu platiti usluge smeštaja, noćenje sa doručkom, polupansion i pansion;

§  vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera;

§  vaučer se može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja;

§  vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 15.000 dinara. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika do 15.000 dinara se ne može naknadno iskoristiti;

 

 

Gledateljka ima 90. godina nema izabranog lekara, leči se na gerijatriji, moli da se pomogne da dobije uput za rengen pluća, ne može da ide privatno. (Zorka)

 

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja obrati domu zdravlja gde se leči i gde će joj pomoći ,ukoliko nema izabranog lekara, da uput dobije od drugog lekara . Ukoliko je gledateljka hitan slučaj  pregled  može ostvariti u urgentnom centru i bez uputa izabranog lekara

 

Gledateljka pita da li postoji propis koji određuje,  koliko pas mora biti udaljen od komšijske ograde, gledateljka ne može da živi od smrada i laveža komšijskih pasa. (Slađana)

 

Odgovor JKP Veterina Beograd:

 

Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja nije utvrđena dozvoljena udaljenost psa od ograde na privatnom ili drugom posedu, te ne postoji propis ili odredba koja reguliše problem koji ste opisali.

 

Takođe, neprijatni mirisi i drugi uslovi koji su navedeni nalaze se u nadležnosti Komunalne inspekcije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana