Opuštanje na Kalemegdanu

Objavljeno: 15.07.2022. 10:04 Izmenjeno: 18.07.2022. 10:17

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan su pravo mesto za odmor i opuštanje tokom sunčanih dana. U čarima ovog jedinstvenog kompleksa uživaju sve generacije, pojedinci, parovi kao i čitave porodice.

Život na grebenu nad ušćem Save u Dunav u kontinuitetu traje više od dva milenijuma. Punih šest vekova proteklo je od vremena kada je Beograd, prvi put u svojoj istoriji, postao prestoni grad. Jezgro oko koga se do danas oformila dvomilionska aglomeracija predstavljaju Beogradska tvrđava i Kalemegdanski park.

Tokom godine, na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan organizuje se niz različitih manifestacija, za sve uzraste. Beograđani ih rado posećuju jer vole da se opuštaju na ovom čarobnom, istorijskom mestu.

https://www.beogradskatvrdjava.co.rs/programi/

Na Savskom šetalištu Beogradske tvrdjave večeras se otvara četvrti Ilustrofest, Festival ilustracije koji će trajati do 22. jula. Ova manifestacija, kako  objašnjava direktorka Ilustrofesta, Anita Lazić, promoviše umetnost ilustracije i približava je široj javnosti.

Najboljim autorima, po završetku festivala biće uručene i nagrade i to u 5 kategorija: ilustracija knjige, ilustracija u štampanim i on-line medijima, ilustracija u dizajnu i lični i društveno-odgovorni projekti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana