Objavljeno: 04.07.2022. 14:23 Izmenjeno: 04.07.2022. 14:23

Gledateljka pita zašto nema  pravo na vaučer za pratioca koji bi išao sa osobom koja je za invalid 100%, ima tudju negu, gledateljka se prijavila za vaučere kada je otišla po iste, rekli su joj da nema pravo vaučer za pratioca, kako može da dođe do vaučera za pratioca. (Zora)   Preporučujemo gledateljki da se […]

Gledateljka pita zašto nema  pravo na vaučer za pratioca koji bi išao sa osobom koja je za invalid 100%, ima tudju negu, gledateljka se prijavila za vaučere kada je otišla po iste, rekli su joj da nema pravo vaučer za pratioca, kako može da dođe do vaučera za pratioca. (Zora)

 

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja neposredno obrati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija – sektoru za turizam na telefon 011/ 3122-855  gde će dobiti sve informacije vezane za korišćenje vaučera.

Gledateljka iz Oplenačke 57, opština Rakovica, moli da se izvrši zaprašivanje komaraca , mnogo ih ima ne može da se izađe napolje. (Milka)

 

Beokom je molbu gledateljke prosledio JKP Gradska čistoća na nadležnost.

 

Gledalac je imao dug za struju od 20 000 dinara izmirio je taj dug ali mu je posle 14.dana došlo da plati izvršitelju, odneo je izvršitelju uplatnicu da je platio ona ga je iputila u distribuciju, bio je I tamo, svi su mu rekli da je u redu,  da bi prilikom prve sledeće uplate za struju , skinuli mu od ulate 7000 za izvršitelja a od druge  uplate 3000 dinara, gledalac pita kako može elektrodistribucija da sa njegove uplate za struju,  sa njegovog  računa skida novac i daje izvršitelju? (Milovan)

 

Dugovanje kupca za ED broj 208427970 naplaćeno je u skladu sa zakonima i propisima Republike Srbije. „Elektroprivreda Srbije“ uputila je kupcu 1. novembra 2021. godine opomenu pred podnošenje predloga za izvršenje za dug od 20.930,36 dinara nastao zaključno za obračunom za jun 2021. godine. Pošto kupac nije izmirio dug u roku navedenom u opomeni, krajem novembra je podnet zahtev za izvršenje.  Dužnik je tek dva i po meseca kasnije uplatom 20.000 dinara izmirio deo duga. Novim uplatama zaključno sa 28. martom 2022. godine u celosti je namireno potraživanje po osnovu svih troškova izvršenja, kamate i glavnog duga.

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ Beograd u svemu postupa u skladu sa važećim zakonskim propisima  i ukoliko kod kupca i dalje postoji nedoumica u vezi sa uplatama i dugovanjem, može se obratiti nadležnom Sektoru za podršku garantovanom snabdevanju Banovo brdo na adresi Požeška 71.

 

Uvedena je linija 313 saobraćala je na 40 minuta ali sada saobraća na 80 minuta, gledateljka pita da li je to trajno ili će linija opet saobraćati na 40.minuta ( mini Bus) (Mara)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju;

 

Po planiranom redu vožnje na liniji 313 (Mirijevo 4 – Leštane /Ravan/) interval sleđenja između vozila iznosi 40 minuta. Do situacije o kojoj govori gledateljka može doći ukoliko se zbog više sile (kvara vozila i slično) ne održi neki od planiranih polazaka.

 

Sekretarijat za javni prevoz će u narednom periodu pojačano pratiti realizaciju polazaka na liniji 313, kontaktirati prevoznika koji održava ovu liniju, odnosno preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se održali svi polasci planirani redom vožnje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana