Objavljeno: 28.06.2022. 16:47 Izmenjeno: 28.06.2022. 16:47

Avala – Gledateljka pita da li na Avali mogu da se kupe drva po nižoj ceni, pošto cena prilikom kupovine od preprodavaca iznosi 10.000-11.000 hiljada dinara drva po metru, a prilikom direktne prodaje je 4.900 dinara. (Borka) Prema informacijama koje su dostupne na sajtu JP „Srbijašume“, poslovnom politikom ovog preduzeća za 2022. godinu predviđeno je […]

Avala – Gledateljka pita da li na Avali mogu da se kupe drva po nižoj ceni, pošto cena prilikom kupovine od preprodavaca iznosi 10.000-11.000 hiljada dinara drva po metru, a prilikom direktne prodaje je 4.900 dinara. (Borka)

Prema informacijama koje su dostupne na sajtu JP „Srbijašume“, poslovnom politikom ovog preduzeća za 2022. godinu predviđeno je sklapanje ugovora o prodaji trupaca: bukve, topole, jele-smrče, hrasta i ostalih vrsta, ostalog tehničkog drveta (rudničko drvo, stubovi za vodove i dr.) za isporuku na paritetu šumskokamionki put i glavno stovarište, kao i  ogrevnog drveta, drveta za drvene ploče i celuloznog drveta za isporuku na paritetu šumskokamionki put, za period od 01.01. do 31.12.2022. godine.

Ugovore sa kupcima za isporuku ovih drvnih sortimenata JP „Srbijašume“ je u periodu od 10. do 26. decembra 2021. godine potpisalo sa kupcima koji su se javili na javni poziv i koji su ispunili propisane kriterijume.

Za dodatne informacije Beokom se obratio JP „Srbijašume“.

 

Grocka, Kaluđerica, Đure Jakšića – Prošle godine je pukla cev i od tada su ostale dve rupe jer površine nisu vraćene u prvobitno stanje. Da li može da se izvrši popravka ovih rupa, koje se nalaze se na ulazu u Ulicu Đure Jakšića. (Milan)

 

Beokom je prijavu za vraćanje površine u prvobitno stanje nakon popravke vodovodne cevi u Ulici Đure Jakšića u Kaluđerici prosledio JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, čije ekipe treba da izađu na teren i reaguju.

 

Palilula, Bogoslovija – Gledalac ima pitanje u vezi sa košenjem trave na okretnici linije 101 sve do Dragoslava Srejovića. Pokošena je tramvajska okretnica, a autobuska nije, a do ove godine je redovno uređivan ovaj prostor. (Velibor)

Kako smo našeg gledaoca obavestili u jučerašnjem programu, uvidom u tehničku dokumentaciju, JKP „Zelenilo Beograd“ je utvrdilo da zelena površina na okretnici tramvaja Bogoslovija nije obuhvaćena Pregledom površina koje su u programu održavanja JKP “Zelenilo-Beograd“, ali su ekipe ovog preduzeća jednokratno, u cilju održavanja komunalnog reda, izvršili košenje ove površine u petak, 17.06.2022. godine.

Iz ovog preduzeća danas su nam dostavili dopunu odgovora u kome navode da radovi na košenju autobuske stanice na koju je naš gledalac ukazao nisu u redovnom Programu održavanja JKP “Zelenilo-Beograd”, pa smo se za dodatne informacije obratili opštini.

 

Gledalac želi da pohvali JKP „Beograd put“ i JKP „Zelenilo Beograd“, koji su nakon njegove prijave u programu prethodne sedmice intervenisali i izvršili popravku semafora kod opštine Rakovica i uklonili šiblje sa ugla ulica Vukasovićeva i Gorska. On pita i to kako se proveravaju gromobrani na zdradama i kome može da se obrati. Gromobran prilikom oluje od pre nekoliko dana nije reagovao, a grom je udario u drvo na 20 metara od zgrade. (Budimir)

 

Beokom je pohvale našeg gledaoca Budimira prosledio preduzećima JKP „Beograd put“ i JKP „Zelenilo Beograd“.

Odgovor na pitanje koje se odnosi na gromobrane ćemo mu naknadno dostaviti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana