Objavljeno: 22.06.2022. 14:58 Izmenjeno: 22.06.2022. 14:58

Rakovica, Kanarevo brdo, na uglu Borske i Vukasovićeve ulice – Gledalac navodi da je ukrasno šiblje preraslo preko trotoara, tako da tuda ne može da se prođe, što je veliki problem za njega, koji je slepo lice. (Budimir)   U vezi sa problemom na ovoj lokaciji, a na koji nam je gledalac ukazao u programu, […]

  1. Rakovica, Kanarevo brdo, na uglu Borske i Vukasovićeve ulice – Gledalac navodi da je ukrasno šiblje preraslo preko trotoara, tako da tuda ne može da se prođe, što je veliki problem za njega, koji je slepo lice. (Budimir)

 

U vezi sa problemom na ovoj lokaciji, a na koji nam je gledalac ukazao u programu, iz JKP „Zelenilo Beograd“ smo dobili odgovor da navedena površina  nije u  Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP “Zelenilo-Beograd“, ali da će radnici ovog preduzeća izaći u susret sugrađanima i u skorijem periodu izvršiti premdetne radove.

 Rakovica – Kod opštine Rakovica postoji zvučni semafor za slepa lica, gde jedna strana radi, ali suprotna, sa koje je bila Industrija motora ne radi. Ovo predstavlja problem slepim licima da samostalno pređu ulicu. (Budimir)

 

Iz JKP „Beograd put“ smo dobili dopunu odgovora, u kome navode  da su njihove ekipe postupile po prijavi našeg gledaoca i da su zvučni signali za slepe i slabovide na pešačkom prelazu u Ulici Miška Kranjca  dovedeni u ispravno stanje u ponedeljak, 20. juna u 13.00 časova.

Gledalac pita da li u Beogradu postoji klinika koja nije privatna i na kojoj je moguće uraditi magnetnu rezonancu, pošto je želeo da zakaže u Kliničkom centru, ali je odustao kada su mu rekli da mogu da mu zakažu za godinu dana. (Milovan)

 

Beokom preporučuje našem gledaocu da se za sve informacije u vezi sa navedenim obrati svom izabranom lekaru u Domu zdravlja, koji će ga uputiti u sve procedure i dati mu neophodne informacije.

Gledateljku interesuje da li još uvek ima vaučera za putovanja i kada će ih biti, kao i to da da li je počela podela pisama za banje penzionerima koji imaju male penzije. (Svetlana)

 

Gledateljka se za detaljnije informacije u vezi sa vaučerima za putovanja može obratiti Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na brojeve telefona 011/2606521 i 011/2606576.

U vezi sa pitanjem koje se odnosi na podelu pisama za banje, iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje odgovorili su nam da Filijale Fonda PIO već šalju obaveštenja korisnicima koji su ostvarili pravo na besplatan banjski oporavak u ovoj godini. Ukoliko naša gledateljka do sada nije dobila obaveštenje, ovih dana bi trebalo da joj stigne na kućnu adresu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana