Objavljeno: 10.05.2022. 13:34 Izmenjeno: 10.05.2022. 13:34

U pitanju je potporni zid na starom Zemunskom groblju.U samoj ulici Cara Dušana imaju neke šupe koje padaju, drveće počinje da pada sa tog groblja.Ružno je ,bilo bi dobro da neko to skloni ili da se ako ništa drugo napravi neki parking ili nešto.(Mirjana)   Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:   Zemunsko groblje se nalazi […]

U pitanju je potporni zid na starom Zemunskom groblju.U samoj ulici Cara Dušana imaju neke šupe koje padaju, drveće počinje da pada sa tog groblja.Ružno je ,bilo bi dobro da neko to skloni ili da se ako ništa drugo napravi neki parking ili nešto.(Mirjana)

 

Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:

 

Zemunsko groblje se nalazi između ulica Sibinjanin Janka i Grobljanske, a iznad ulice Cara Dušana. Opis koji navodi zabrinuti sugrađanin odgovara trošnoj, napuštenoj kući koja je sklona padu, a locirana je u ulici Cara Dušana. Nije nam poznato u čijoj je nadležnosti navedeni objekat. Uređenje zelenila  i održavanje stabala koja se nalaze u okviru groblja je kontinuiran proces koji podrazumeva primenu redovnih mera nege, i praćenja njihovog stanja. Ukoliko inženjeri hortikulture zaposleni u JKP „Pogrebne  usluge“ procene da je neko od stabala potrebno ukoloniti, odnosno da predstavlja opasnots za posetioce grobalja i sugrađane, kontaktira se JKP „Zelenilo“ Beograd koje je jedino nadležno  za uklanjanje stabala se javnih površina u gradu.

Gledalac ima problem u vezi uknjižbe i legalizacije stanova.10 godina ne može da uspostavi kontakt sa Ministarstvom građevinevinarstva,saobraćaja i infrastrukture,ne primaju stranke.Građani tim povodom bi želeli da imaju sastanak sa nekim iz Ministarstva građevinarstva i sa firmom koja je izvodila radove „Progres“ iz Pirota(oni su pod stečajem,ali ako može da dođe stečajni upravnik).imaju velike probleme. (Ljubiša)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledaocu da se neposredno obrati Ministarstvu građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture – Sektoru za građevinske poslove, sprovođenje objedinjene procedure i ozakonjenje , Nemanjina 22 – 26,telefon 011/ 3614 – 652 od kojih će dobiti sve informacije vezane za izneti problem.

 

Ul.Bore Ćirića ,Skela kod Obrenovca-Gradska čistoća ne može da dođe da pokupi kantu za đubre zato što su komšije sa desne strane zauzeli deo ulice Bore Ćirića,produžili su dvorište i onemogućili kako Gradskoj čistoći prilaz ,tako njima ne odnošenje smeća. (Ljiljana)

 

Odgovor GO Obrenovac:

U opštini ne postoji prijava za ulicu Bore Ćirića u Skeli, ima dosta uskih ulica gde kamion ne može da prođe i kante je potrebno izneti na glavni put.

 

 

 

Rakovica, Reljkovićeva ulica – Gledateljka pita da li može da se renovira park u ovoj ulici. (Mira)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da se predmetna površina nalazi u Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo- Beograd“.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd se bavi održavanjem oko 3.000 hektara javnih zelenih površina (parkovi, skverovi, ulični travnjaci, rekreativni kompleksi, zelenilo stambenih naselja, delimično uređene površine…) na teritoriji deset gradskih opština.

Imajući u vidu da ovo Preduzeće svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluke koje lokacije će biti uvrštene u plan realizacije donose se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

Obaveštavamo Vas da sanacija predmetne površine nije u planu za realizaciju u toku 2022. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana