Objavljeno: 04.05.2022. 13:46 Izmenjeno: 04.05.2022. 13:46

Gledateljka se žali i moli za pomoć kome da se obrati. Osoba koja ne živi u zgradi parkira kombi ispred njene terase od private kuće, jedva ulaze u dvoriste a auto ne može ni da priđe dvorištu, skrenula je pažnju ali osoba koja to radi je jako drska i bezobzirna. (Marina)   Iz Sekretarijata za […]

Gledateljka se žali i moli za pomoć kome da se obrati. Osoba koja ne živi u zgradi parkira kombi ispred njene terase od private kuće, jedva ulaze u dvoriste a auto ne može ni da priđe dvorištu, skrenula je pažnju ali osoba koja to radi je jako drska i bezobzirna. (Marina)

 

Iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije odgovaraju:

 

U vezi pitanja stranke kome da se podnese prijava u vezi nepropisnog parkiranja vozila, obaveštavamo vas da se prijave za narušavanje komunalnog reda nepropisnim parkiranjem vozila na javnim površinama, odnosno postupanja suprotno odredbama odluka Grada, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, u trenutku narušavanja, mogu uputiti Sekretarijatu za poslove komunalne milicije grada Beograda telefonskim putem na broj 0800/110-011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

Sekretarijat za poslove komunalne milicije kontrolu vrši kako po prijavama državnih organa i službi, tako i po prijavama građana. Postupanje po svim prijavama je u najkraćem mogućem roku, kao i uspostavljanje komunalnog reda u gradu neposrednim radom na terenu, prioritet koji Sekretarijat za poslove komunalne policije nastoji da ostvari, pri čemu se neposredne potrebe građana uzimaju u obzir uvek kada je to moguće, u skladu sa svojim mogućnostima, prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola, kao i zavisno od obaveza koje ima i u drugim oblastima svog delovanja. Ukoliko prilikom ovih kontrola zatekne postupanja suprotno navedenim propisima, preduzima mere iz svoje nadležnosti, na koje je ovlašćen, što će činiti i u narednom periodu.

Gledateljka je imala upalu vena, dolazila je hitna pomoć, doktorka joj je dala injekciju i u dogovoru sa njom  rečeno joj je da će i sudradan dobiti injekciju a da naknadno kupi i donese u DZ Voždovac služba kućnog lečenja, sutradan je dosao med.tehnicar koji je odbio da joj da injekciju jer nije kupila kao i to da se oglušio na dogovor gledateljke i doktorke. Ima žalbu i na Urgentni centar i njihovu koordinaciju pacijenata, gledateljki su uputili kod vaskularnog hirurga a na urgentnom ga nema, pa ona polu pokretna sa upaljenim venama mora ponovo u Dz po novi uput za Dedinje. Da li može da se učini nešto da se pacijenti ne šetaju toliko, pogotovo ako se radi o polu ili ne pokretnim licima ili da im se obezbedi prevoz. (Vojka)

 

Ukoliko gledateljka smatra da joj je povređeno neko od prava iz oblasti zdravstvene zaštite može podneti žalbu Kancelariji za zaštitu prava pacijenata.

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 45/13) obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1.Radno vreme: radnim danom od 07:30 do 15:30 časovaTelefon: 011/360-56-34

E-mail: savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs

Gledatelj  moli da se promene sijalice na uličnom osvetljenju kod fakulteta za fizičku kulturu DIF ulica Blagoja Parovića kod broja 156 kao I u poprečnoj ulici, u pitanju je više sijalica. (Zlatko)

 

Iz JKP Javno osvetljenje su odgovorili:

 

Zahvaljujemo se na informaciji.Otklanjanje kvara na instalaciji javnog osvetljenja je u toku.

Očekujemo da će instalacija biti osposobljena u toku dana.

 

Opština Voždovac, Avala, dobili su kontejnere u novembru 2021. godine nedugo zatim su poceli da stižu racuni od gradske cistoće za smece, u pitanju su kako navode dugovi , za prosli mesec 1840. din. za predprošli 1380 dinara,  gledateljka  ima racune da je uredno izmirila tekuce obaveze, kome da se obrati pošto  na brojeve telefonia na koje zove se niko ne javlja (011/3954-420 i 0800-011-018) (Borka)

 

Za sve reklamacije računa fizičkih lica potrebno je da se gledateljka obrati  JKP „Infostan tehnologije“, Voždovac , Ustanička 53, tel. 011/395-4427,  vozdovac@infostan.rs

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 36°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana