Objavljeno: 15.04.2022. 13:49 Izmenjeno: 15.04.2022. 13:49

Gledateljka pita da li može da se otvori prehrambena prodavnica u naselju Makiš? (Ljiljana)   Otvaranje prodavnica zavisi isključivo od procene opravdanosti pojedinih trgovinskih lanaca za njihovo otvaranje i Beokom ne može uticati na odluku ovakvog karaktera.     Surčin,selo Progar-kada će Progar da dobije kanalizaciju? (Marko)   Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:   Drugim […]

Gledateljka pita da li može da se otvori prehrambena prodavnica u naselju Makiš? (Ljiljana)

 

Otvaranje prodavnica zavisi isključivo od procene opravdanosti pojedinih trgovinskih lanaca za njihovo otvaranje i Beokom ne može uticati na odluku ovakvog karaktera.

 

 

Surčin,selo Progar-kada će Progar da dobije kanalizaciju? (Marko)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta  nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u naselju Progar.

 

Za izgradnju nedostajuće infrastrukture potrebno je da se obratite GO Surčin na čiji zahtev se mogu razmotriti tehničke i finansijske mogućnosti da se aktivnosti uvrste u program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem, kao i u skladu sa prioritetima dostavljenim od strane svih gradskih opština.

 

Problem  sa satelitskom televizijom. Televizija ne radi već mesec dana.  Računi uredno stižu kao da je sve normalno. Zašto se toliko dugo čeka i zašto problem nije rešen.(Gordana)

 

S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledateljki da se za rešavanje iznetog problema obrati neposredno provajderu sa kojim je sklopila ugovor o korišćenju televizijskog signala, od kojeg bi trebalo da dobije neophodne informacije.

 

 

Ledine, menjali su numeraciju zgrada i kuca, medjutim, stanari nisu dobili nikakv papir da je to uradjeno, i pitaju na osnovu cega da menjaju npr. licnu kartu ili pasos, kada nisu dobili nikakvo obavestenje ili papir? (Bosa)

 

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove su odgovorili:

 

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove u skladu sa Odlukom o gradskoj upravi vrši poslove iz nadležnosti koji podrazumevaju izradu i postavljanje tabli sa nazivima ulica i kućnih brojeva, prema Rešenjima koja donosi Skupština grada Beograda i Specifikacijama izrađenim od strane Republičkog geodetskog zavoda. Sekretarijat je u predhodnom periodu obaveštavao opštine o početku postavljanja prenumerisanih postojećih kućnih brojeva u okviru realizacije nacionalnog projekta ažuriranja Adresnog registra.

Shodno članu 17. Zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru ( „Sl.glasnik RS“, br. 9/2020), Rešenja o utvrđenim kućnim brojevima koje izdaje Republički geodetski zavod – Služba za katastar nepokretnosti Novi Beograd nalaze se na sajtu Službe, link: https://www.rgz.gov.rs/registri-rgz-a/adresni-registar.

Napominjemo, da je Zaključcima Vlade RS svim građanima kod kojih je došlo do promene naziva ulice i prenumeracije kućnih brojeva omogućena zamena lične karte bez plaćanja na ime cene obrasca i troškova tehničke izrade lične karte. Link: http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/gradjani/dokumenta/licna+karta/l.k.+za+gradj.+kojima+je+izmenjen+naziv+ulice+i+kucni+broj

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana